A 2-es típusú cukorbetegek is fogyasztanak narancsot?

A narancsok egészséges citrusgyümölcsök, de ha 2-es típusú cukorbetegsége van, akkor aggódhat a magas cukortartalmuk miatt, ha a vércukorszintje ki nem áll. Szerencsére a narancs olyan összetevőket tartalmaz, amelyek a diabéteszes diéta tápláló részévé teszik őket, egészen addig, amíg egészséges ételekkel együtt megeszik őket.

A 2-es típusú cukorbetegek nem tudják megfelelően szabályozni a vércukorszintet, mert vagy nem termelnek elég inzulint vagy testük nem képes hatékonyan használni az általuk termelt inzulint. A 2-es típusú cukorbetegség a leggyakoribb forma, amely a cukorbetegek 90-95 százalékát teszi ki, a FamilyDoctor.org szerint. Az a táplálék, amelyet egy 2-es típusú cukorbetegség fogyaszt, jelentősen befolyásolhatja a vércukorszintet, ezért a megfelelő ételek kiválasztása fontos.

A gyümölcs a cukorbetegek napi étrendjébe tartozhat és kell, hogy legyen. A cukorbetegek, akik naponta 1600 és 2000 kalóriát fogyasztanak, legalább három adag gyümölcsöt kell naponta fogyasztaniuk. Az 1200 és 1600 kalóriát fogyasztóknak naponta két gyümölcsszálra van szükségük, a National Diabetes Information Clearinghouse szerint. A gyümölcsben lévő rost, vitaminok és ásványi anyagok elengedhetetlenek az egészséges egészség megőrzéséhez. Mivel a gyümölcsök szénhidrátot biztosítanak, általában proteinhez vagy zsírhoz kell párosítani őket.

A narancs magas szálanyagot biztosít, ami fontos az emésztési egészség szempontjából, és az immunrendszerét támogató C-vitamin. A narancssárga szénhidrát mennyisége körülbelül 10-15 g. A cukorbetegek számára, akik szénhidrátszámláló rendszert alkalmaznak annak megállapítására, hogy egy nap mennyit tudnak enni, egy narancs egy adag. A cukorbetegek számára, akik a glikémiás indexet vagy az élelmiszerek glikémiás terhelését tervezik az étkezés megtervezéséhez, a narancs is jó választás. A narancs glikémiás terhelése körülbelül 5, a gyümölcshéj alacsony szintje csak kis mértékben emeli a vércukorszintet. A narancssárga szálak segítik a vércukorszintet a véráramba való felszívódás lassításával.

A legtöbb cukorbeteg minden étkezéskor 60 gramm szénhidrátot fogyaszthat, így figyelemmel kell kísérnie a többi szénhidrátot, amelyet elfogyaszt, annak meghatározása érdekében, hogy egy adott étkezéskor narancsot is tartalmazhat. Meg kell próbálnia bevonni a diéta étrendjét legalább hetente néhányszor, mivel kiváló tápanyagforrás.

2. típusú cukorbetegség

Gyümölcs egy diabéteszes étrendben

narancs

szempontok