A cukorbetegek enni cukormentes cukorkát?

Az egyik legmaradottabb mítosz az, hogy a cukor le van tiltva a cukorbetegek számára. A valóságban, ha cukorbetegsége van, élvezheti az olyan ételeket, mint a desszertek, ha az egészséges étkezési terven belül marad. De vigyázz a cukormentes termékekre, például a cukorkára vonatkozó állításokra. Lehetnek néhány kevésbé szénhidrát, de gyakran ugyanannyi kalóriát és zsírt tartalmaznak. Ezenkívül a cukortól eltérő szénhidrátforrásokat is tartalmazhatnak. A cukormentes cukorka is gyomorbetegséget okozhat. Annak érdekében, hogy biztonságosan élvezhesse a cukormentes cukorkát, előre kell terveznie, és biztosítania kell, hogy maradjon az egészségügyi szolgáltató vagy a dietetikus irányelvei szerint.

Úgy gondolhatja, hogy a cukormentes cukor egészséges alternatíva. Lehet, hogy újra kell gondolnia, és feltétlenül el kell olvasnia a címkét. Minden cukormentes étel nem egyenlő. Néhány cukormentes cukorka nem alacsonyabb a szénhidrátban, mint a hagyományos változat. Ráadásul a cukor nem az egyetlen fajta szénhidrát. A cukormentes cukorka tartalmazhat keményítőt, rostot és főleg cukoralkoholt. A Harvard’s Joslin Diabetes Center szerint a cukoralkoholok nem technikailag “cukor”, hanem szénhidrátokban is magasak lehetnek. Alsó sorban – nincs helyettesítő, hogy teljesen képzett mindent, ami az ételben, amit eszel.

Az American Diabetes Association azt mondja, hogy nem kell kizárnia a cukorkát, feltéve, ha az étkezési tervbe dolgozik. Például egy másik szénhidráttartalmú táplálék helyettesítheti a cukorkát. Ez segít fenntartani a vércukorszintjét és megakadályozni, hogy fáradjon. Ne feledje, hogy a cukor kevés tápértékkel rendelkezik. Az ötlet egyszerre elkényeztet, mérsékelten, és így nem haladhatja meg az összes kalóriát és szénhidrát célokat. Az Association honlapja a cukorbeteg gyermekek számára azt ajánlja, hogy ha édességet fogyasztanak, meg kell terveznie néhány extra gyakorlatot, hogy lefagyják vércukorszintjüket.

Az American Diabetes Association szerint a cukormentes alkoholok a cukormentes cukoriparban hatással vannak a vércukorra gyakorolt ​​hatásukra. Az egyesület tippeket ad arra vonatkozóan, hogyan számolhatja el a szénhidrátokat étkezési tervében, ha több mint 5 g cukor alkoholt fogyaszt. Például csökkentened kell a grammnyi cukoralkohol mennyiségét a teljes szénhidrátszámból. Például, ha van olyan cukorka, amelynek 12 g szénhidrátja van, amelyből 4 g cukoralkoholt tartalmaz, akkor két cukoralkohol-grammot számol, és levegye a másik kettőt a teljes szénhidrát grammból. Ez azt jelenti, hogy a cukorka 10 g szénhidrátként számol. Ha ez túl bonyolultnak tűnik, egyszerűen csak egy hagyományos változata lehet a cukorka, és enni egy kisebb adagot.

Nina Watson, a regisztrált nővér és a minősített cukorbetegség-nevelő írta a “Cukorbetegség-előrejelzés” 2010. novemberi számában, hogy a cukormentes élelmiszerek édesítésére használt cukoralkoholok “ozmotikus hatást mutatnak” vagyis folyadékot tartalmaznak az emésztőrendszerbe , Ami a leggyakoribb cukoralkoholok közé tartozik a xilit, a szorbit és a maltitol, a Watson azt mondja, hogy a legtöbb ember korlátozott mennyiségben képes kezelni ezeket az összetevőket, de ha ezeket a reakciókat tapasztalja, kerülje a cukoralkoholokat.

A cukormentes nem szénmentes

Tervezés

Tippek a cukoralkoholok számozásához

Laxativ hatás