A cukorszintet a kisgyermekeknél

A legtöbb kisgyertya piszok méretű energiatakarékos kötegek, amelyek soha nem tűnnek el mozogni. Gyermeke szélsőséges hangulataihoz szoktak: az olyan izgalmak, amelyek az izgalom, mint a születésnapi ünnep után, és a kopasz alacsony idők, amikor a kisgyereknek snack vagy nap. Sok ilyen szeszély és hangulat társulhat a tot vércukorszintjéhez. Minden korosztály gyermekei magas és alacsony vércukorszintet tapasztalhatnak. Néhány ingadozás normális, mások jelezhetik a cukorbetegséget.

A kisgyermek vércukorszintjét vérvizsgálattal mérik. A tesztek véletlenszerűek lehetnek, rendszeres gyermekbetegségvizsgálattal, vagy más időpontban, ha gyermekorvosuk aggódik a cukorbetegség lehetőségétől. A véletlenszerű vérvizsgálatok nem igénylik a kisgyermek gyorsítását, a normál eredmények azok, amelyek 200 mg / dl alatt olvashatók. Az éhomi vércukorszintvizsgálat megköveteli, hogy egy kisgyerek után vigye el a kisgyermekét vérvétellel, mielőtt reggel reggelivel megette volna a reggelit. Normál vércukorszint a 100 és 125 mg / dl közötti éhomi teszttartományhoz. A 125-nél magasabb értékek azt jelezhetik, hogy gyermeke cukorbetegségben szenved.

A kisgyermek egészséges táplálékainak és rágcsálnivalóknak a rendszeres időbeosztással történő táplálása segíthet szabályozni a vércukor ingadozásokat, amelyek normális mértékben fokozhatják a gyermeket, vagy “összeomlik és égetnek”. A magas cukortartalmú élelmiszerek az energiájukat növelik a kisgyerekek számára, valamint a glükózszintet. Az energetikai fázis néha hirtelen és a szülő szemszögéből végződik, kissé katasztrofálisan, amikor gyermeke kimerült, éhes és ingerlékeny. A teljes kiőrlésű gabonák és szálak beépítése a kisgyermek étrendjébe a táplálkozás után is megőrzi a vércukorszintet. A gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű tészták, rizsek, kenyerek és sovány fehérjék segítenek elkerülni az összeomlást és égési szindrómát. A kisgyermekek válogatósak lehetnek az ételükről, számos lehetőséget kínálnak, beleértve a babot, a tojást, a részlegesen sajtos sajtokat és az alacsony zsírtartalmú, alacsony nátriumú ebédet. Határozza meg a cukorka és a burgonya chips mennyiségét, amelyet a gyermeke is eszik.

A kisgyermek egészsége aggodalomra adhat okot, ha tünetei vannak az 1-es típusú cukorbetegségben, vagy túlsúlyos, és veszélyezteti a 2-es típusú cukorbetegséget. Az 1-es típusú cukorbetegség az a helyzet, amelyben a kisgyermek hasnyálmirigyje leállítja az inzulint. A tünetek közé tartoznak a fokozott szomjúság, a vizelés és az éhség, a fáradtság, az élesztőgombák, az elmosódott látás és a fogyás. Gyermekének fiatal kora miatt előfordulhat, hogy nem képes ezeket a tüneteket felsorolni Önnek, és csak irritálhatónak tűnhet. Az elhízás növekvő tendenciája a kisgyermekekben egy másik tényező a magas vércukorszintben a kisgyermekkorban. Az elhízás megváltoztathatja a gyermek testének az inzulin kezelésére vonatkozó módját, ami cukorbetegséghez vezethet.

A cukorbetegség egész életen át tartó kihívás. Bár a cukorbetegség nem könnyű kezelni, a rutin ellátás elsöprő lehet mind a szülők, mind a kisgyermek számára, akivel diagnosztizálták az állapotot. A gyermekeknél nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják az 1. típusú űrlapot, amely a nap folyamán inzulint és rutinszerű vércukorszint-ellenőrzéseket igényel. Lehet, hogy a gyermek nem tudja megérteni, hogy miért szúrta meg az ujját, vagy egy lövéshez, de normális kisgyerekként megpróbálhatja meggyőzni függetlenségét az ügyben. Ösztönözze a cukorbetegség öngondoskodásban való részvételét, hagyja, hogy a kisgyermek kiválassza, melyik ujját nyalja. Adjon neki egy választást – korábban Ön által jóváhagyott – injekciós helyeket az inzulin számára. A cukorbetegek csecsemők nagyon korán megtanulják az egészséges táplálkozás követését és biztonságosan gondozzák magukat. A kisgyermekek cukorbetegségének ellenőrzése rendkívül fontos a szövődmények elkerülésére, beleértve a kognitív nehézségeket is, a San Francisco-i Benioff Gyermekkórház szerint.

Normál szintek

Szabályozzon ingadozásokat

Ok az aggodalomra

Cukorbetegség