A felnőtteknek készült mini trampolinok biztonságosak a kisgyermekek számára?

A mini trambulinok, más néven visszapattanók, népszerűek a felnőttek körében. Általában az egészség és a testmozgás javítására használják, de a gyerekek vonzódhatnak ezekhez a kis trambulinokhoz, mert felfelé és lefelé történő ugrás egyszerűen szórakoztató. Sajnos veszélyesek lehetnek a gyermekek számára. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia (AAP) megállapítja, hogy minden méretű trambulin veszélye meghaladja a gyermekek számára nyújtott előnyöket. Ha megengedi, hogy gyermeke egy felnőtt mini-trambulinra ugráljon, fontos, hogy tartsa szem előtt a biztonsági irányelveket.

A mini trambulinok általában körülbelül 40 hüvelyk átmérőjűek, és nem olyan közel a teljes méretű trambulinok méreteihez, amelyek jellemzően körülbelül 40 láb átmérőjűek, a személyi edző Marji Marshall, a hegyi edzőközpontban a Colorado Fitness Training Centerben található trambulin aerobic oktató szerint. A mini trambulinokat belső használatra tervezték. Gyakran felhajlik, hogy könnyű tárolni a szekrényben, egy ágy alatt vagy egy sarokban. A mini-trambulinok célja a kalóriák verejtéke és a fitness javítása, mondja Marshall. A teljes méretű trambulinok viszont pihenésre és gyermekek általi használatra szánnak.

A gyermekek körében a legtöbb trambulin okozta sérülés fordul elő az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága (CPSC) szerint. A 15 év alatti gyermekek a kórházi kórházi sérülések több mint 90% -át teszik ki a trampolinok miatt, a CPSC szerint, és az 5 év alatti kisgyermekek ezeknek mintegy 11% -át szenvedik. Az AAP azt jelzi, hogy a gyermekeknél a trambulin sérülései közé tartoznak a vágások, törések és fékezők, törött csontok, sőt gerincsérülések. Ezek a sérülések nagy vagy mini-trambulinokon jelentkezhetnek, az AAP szerint. A gyermekek számára a trambulin sérüléseinek gyakori okai közé tartozik a csúszás, amikor ugrálnak vagy csónakáznak, ugrálnak vagy ugrálnak le a trambulinról, leereszkednek a rugókra vagy a trambulin kereteire, és ütköznek egy másik emberrel a trambulinon, a CPSC szerint.

Az AAP azt ajánlja, hogy a gyermekek ne legyenek felnőttek mini-trambulinjaiban. A szervezet azt mondja, hogy ne tartsa otthon a gyerekeit, hogy ugorjon, és a trambulinokat soha nem szabad gyerekeknek játszani. A trambulinok gyermekek általi használatát csak az AAP szerint képzett szabadidős felügyeletek, például atlétikai trénerek és fizikoterapeuták felügyelete mellett szabad engedélyezni, ami azt jelenti, hogy a 6 évesnél fiatalabb gyermekek semmilyen körülmények között nem engedélyezhetők a trambulinon. A CPSC biztonsági irányelvei nem olyan szigorúak. A szövetségi ügynökség azt mondja, hogy a 6 évesnél fiatalabb gyermekek nem használhatják a teljes méretű trambulint, és minden gyermek számára, akiket trampolinokat használnak, mindig felügyelnie kell egy felnőtt személynek, és nem szabad megengedni, hogy szomszédosokat próbáljanak ki, mivel a fejre vagy a nyakra történő leszállás bénulást okozhat.

Ha van esély arra, hogy a kisgyerekek felugrott a felnőtt mini-trambulinjára, győződjön meg róla, hogy jó minőségűet vesz. A kedvezményes visszapattanók általában kisebb átmérőjűek és rövidebb rugókat használnak, így keményebb, kevésbé rugalmas trambulin felületet és nagyobb sérülésveszélyt tesznek lehetővé, mondja Marshall. Keresse meg az egyiket a mérlegsáv mellé, amely hozzá van adva a designhoz, hogy segítsen egy felnőttnek megtartani az egyensúlyát, miközben gyakorol egy felpattanót. Ez növelheti a biztonságot a kisgyermekek számára, akik a csíptetőt is rögzítik. Soha ne engedje, hogy egyszerre egy kisgyerek legyen a mini-trambulinon, és tiltson trükköket és mutatványokat. Ha a gyermekek ugrálnak egy trambulinon, fontolja meg a teljes méretű vásárlást a kertjében, és telepítse a jóváhagyott biztonsági hálót.

Leírás

Biztonsági aggodalmak

ajánlások

tippek