A gépelés során elégetett kalóriák

Sokan töltik munkájuk nagy részét gépelésük és más számítógépes tevékenységek elvégzésével. Miközben a gépelés kalóriás égése minimális, több energiát fogyaszt, mint egyszerű csendben ülni vagy olvasni.

Kalória

A Harvard Egészségügyi Kiadványok szerint a számítógéppel gépelés 41 kalóriát éget fél óránként egy 125 fontos személy számára. A 155 fontos személy 51 kalóriát éget 30 percig, és egy 185 fontos személy 61 kalóriát éget meg ugyanazt a munkát.

szempontok

A gépelést és más számítógépes munkát ülő tevékenységnek tekintik, és az emberek, akik nagy mennyiségű időt töltenek gépelés nélkül anélkül, hogy más erőteljes fizikai aktivitást töltöttek volna napjaikban, nagyobb az elhízás és a szívbetegség kockázata. Ezenkívül, mivel a gépelés általában ülések közben történik, ez hozzájárulhat a szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, még akkor is, ha hetente néhány órát gyakorol.

ajánlások

Ha munkája nagy mennyiségű gépelést igényel, úgy fontolja meg, hogy befektetni szeretne egy álló asztalra, hogy minimálisra csökkentsék a hosszan tartó ülések kockázatát és növeljék a kalóriaégetést. Egy másik módja annak, hogy növelje kalóriatartalmát egész nap, és javítsa az általános egészséget, hogy gyakori szünetet tartson, hogy sétáljon, nyúljon vagy részt vegyen rövid aerob tevékenységben.