A grapefruit vagy a narancslé okozhat hasmenést?

A laza gyomor csavarkulcsot dobhat a tervekbe, miközben megtartja a WC-t, amikor dolgozni vagy szórakozni a barátokkal és a családdal. Ha olyan állapotban van, mint az irritábilis bél szindróma, a Crohn-betegség vagy a fruktóz-felszívódás, a gyümölcslevek, mint a grapefruit és a narancs, emésztési zavarokat okozhatnak. Ön is lehet citrus allergia, vagy fogyasztották a káros baktériumok a nem paszta lé. Nézze meg kezelőorvosát, hogy elérje az emésztési problémák gyökerét, hogy visszatérhessen a élethez.

All About hasmenés

A hasmenés jellemzője, hogy gyakori bélmozgás, amely laza vagy vizes lehet. Előfordulhat hasi görcsök vagy hasi fájdalom, és a kiszáradás szükségessége azonnali lehet. A hasmenés szokásos okai közé tartozik a bakteriális vagy vírusfertőzések, paraziták, bélrendellenességek, gyógyszeres reakciók, érzékenység vagy az élelmiszerek allergiája. Leheletlenné válhat, ha hasmenése van, különösen ha hányás kísér. Kerülje a citruslevek, például narancs vagy grapefruit juice ivását, ami ronthatja az Ön állapotát.

Emésztési zavarok

Ha bélbetegsége van, például az IBS, a Crohn-féle vagy a fruktóz malabszorpciója, citruslevek ivása okozhat hasmenést. Az IBS és a Crohn-k esetében a gyomor-bél traktus gyulladt, és a hasmenés gyakori tünet. Nagyon fontos, hogy figyelje a táplálkozását és kerülje az olyan ételeket, amelyek tüneteit rosszabbá tehetik. A citrusfélék, köztük a narancs és a grapefruit és a gyümölcslevek gyakran szerepelnek az IBS és a Crohn tüneteinek súlyosbodásával kapcsolatban. Fruktóz-felszívódás esetén a szervezet nem tudja feldolgozni a fruktóz nevű cukrot, amely friss gyümölcsökben található, például narancs és grapefruit. A hasmenés gyakori tünet.

Élelmiszer-allergiák és érzékenységek értékelése

Lehetséges, hogy citrus allergia lehet, bár ezek ritkák. Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg allergiás a citromra és a limesre is. Az ételallergia tünetei közé tartoznak a viszketés a száj körül, asztma, csalánkiütés, gyomorfájdalom, hányás és hasmenés, és néhány perccel, vagy akár egy órával a szaft inni után kezdődhet. Az intolerancia tünetei lehetnek hasi fájdalom, émelygés, puffadás, gáz és hasmenés, de a tünetek lokalizálódnak az emésztőrendszerben, szemben az allergiával érintett immunrendszerrel.

Ellenőrizze a pasztőrözést

Bizonyos körülmények között a nem pasztőrözött friss gyümölcslevek fertőződhetnek olyan káros baktériumokkal, amelyek megbetegedhetnek, és emésztőrendszeri problémákhoz vezethetnek, mint például a hasmenés. A pasztőrözött gyümölcslevet felmelegítik, hogy elpusztítsák ezt a baktériumot, és a Houston City honlapján az Egyesült Államokban értékesített lé 98% -a pasztőrözött. A hasmenésen kívül a fertőzés tünetei közé tartozik a magas láz, rossz fejfájás, hányás, hányinger és gyomorfájás. A tünetek 12 és 72 óra között alakulnak ki a fogyasztás után.