A hasnyálmirigy-fájdalomról a nyújtás során

A hasi fájdalom különböző okok miatt fordulhat elő, beleértve a helytelen nyújtási technikákat és a gyenge gyakorlási választásokat, amelyek túlsúlyosak a hasi izmokban. Mivel a fájdalom komoly egészségi állapotot jelezhet, fontos megérteni, hogy mi okozza a bellybutton fájdalmat a nyújtás és a kezelés lehetőségei között.

A fájdalom a hasi gombon a nyújtás alatt enyhe bosszúságtól súlyos fájdalomig terjedhet. Ez fokozatosan fordulhat elő és romolhat az idő múlásával. A fájdalmat melegség, zúzódás, gyengédség, bőr elszíneződés, duzzanat, láz, vizeletürülés, nehézlábas járás, hányás és étvágytalanság kísérheti. Fájdalom alakulhat ki a test más területein is, mint például a comb, a has térrész jobb vagy bal oldala vagy hátán.

Feszülést okozhat a bellybutton területen, amikor stretching, ha túlzottan izom, inak és szalagok a hasban a túlzott mozgás, stretching vagy mozgás. Ez akkor is előfordulhat, ha az izom vagy az ínszalag hirtelen hirtelen megváltozik, vagy kifehérítés vagy gyakorlás során helytelen formát használ. Az üres erő trauma, például a kemény tárgy nyúlása közben eső vagy érintkezésbe kerülhet, szintén hasi fájdalmat okozhat. Míg egyes orvosi körülmények nem igényelnek orvosi ellátást, például székrekedést, egyéb fájdalmas állapotok, például a csecsemõgyulladás, köldökzsinór, interstitialis cystitis és a tompa erõs trauma orvosi ellátást igényelnek.

Ha a hasi izmok feszültek és fájdalmasak, ne feszüljenek vagy gyakorolhassanak körülbelül 48 órát a fájdalom és a duzzanat csökkentése érdekében. Helyezzen egy jégcsomagot vagy zacskó fagyasztott zöldséget a hasa gombájához kb. 20 percig, hogy segítsen összehúzódni a véredények és csökkenti a fájdalmat. Vegyünk acetaminofen vagy ibuprofent. Egyél rengeteg szálas gazdag ételeket, például teljes kiőrlésű kenyeret és borsót, és igyon sok vizet, hogy hidratált maradjon, és megakadályozza a székrekedés. Lásd orvos, ha gyanús gyanúja vagy köldökvérzés, amely gyakran sebészeti beavatkozást igényel.

Ha a bellybutton fájdalma súlyos, hirtelen vagy állandóvá válik, forduljon orvoshoz. Ezenkívül azonnal vegye fel a kapcsolatot orvosával, ha a fájdalom hányingert, hányást, magas testhőmérsékletet vagy sötétzöld epét szivárog. Ezek súlyos szövődmények tünetei lehetnek, például egy bebörtönzött sérv vagy bélelzáródás, amely életveszélyes lehet, ha nem kezelik.

Tünetek

Okoz

Kezelési lehetőségek

figyelmeztetések