A magnézium tabletták laza bélmozgásokat okoznak?

A magnézium alapvető ásványi anyag, amelyet számos élelmiszerben találnak, beleértve a tengeri moszatot, a búzacsíra, a mandulát és a teljes kiőrlésű gabonát. Azonban a magnézium kiegészítőként is felhasználható. A magnézium-kiegészítők a magnéziumhiány kezelésére szolgálnak, és az egyik mellékhatás a laza székletürítés. Mivel a magnézium kölcsönhatásba léphet más kiegészítõkkel vagy gyógyszerekkel, a magnézium kiegészítõket csak orvos felügyelete mellett szabad elvégezni.

Általános használat

A magnézium több mint 300 reakcióhoz szükséges a szervezetben. Nagyon nagy mennyiségben jelen van minden emberben, és többségük a csontváz szerkezetében található. A MedlinePlus szerint a magnéziumhiány kezelésén kívül magnézium-kiegészítőket is használnak hashajtóként a székrekedés kezelésére. Emellett magnézium-kiegészítőket használnak a gyomor-bél felkészítésére műtét vagy diagnosztikai eljárások során.

Hatások

A magnézium gyakran szerepel az over-the-counter hashajtóban. Ez annak köszönhető, hogy képesek lágyítani a székletet. Még a magnézium normál adagja is lazább székletet eredményezhet. A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center és a University of Pittsburgh Medical Center felsorolja a magnézium-kiegészítők felvételének mellékhatásait, különösen nagy adagokban. Ezek közé tartozik a laza viszketés, hasmenés, gyomorfájás, hányás és hányinger.

Adagolás

A magnézium adagolási javaslata attól függően változik, hogy miért szükséges. A MedlinePlus felsorolja a 350 milligrammot, mivel a leginkább egy személy fogyasztja, ha 8 évesnél idősebb. A fiatalabb gyermekek esetében a napi sapkák 65 mg az 1 és 3 év közöttiek és 110 milligrammok a 4-8 éves korig.

Figyelmeztetés

Egyes gyógyszerekkel kombinált magnézium-kiegészítők komplikációkat okozhatnak. Közelebbről, a MedlinePlus megjegyzi, hogy a magnézium egyes antibiotikumokkal kombinálva befolyásolhatja a test által felszívódó antibiotikum mennyiségét, vagy más esetekben izomproblémákat okozhat. A magnézium vérnyomáscsökkentő készítményekkel együtt, izomrelaxánsok és vizes tabletták komoly szövődményeket okozhatnak. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen magnézium-kiegészítést szed.