A naturopátiás egészséges táplálkozási tervről

A naturopathiás gyógyszerek célja az egészségügyi problémák megelőzése és kezelése annyi természetes, nem invazív megközelítés, amennyire csak lehetséges, mondja a Naturopathiás Orvosok Amerikai Egyesülete. Az egészséges étkezési terv kulcsfontosságú a naturopáti filozófiához. Míg a naturopátiák különböznek az általuk ajánlott különleges típusokban vagy mennyiségben, mindegyik stresszmentes élelmiszer-tételeket hangsúlyoz a lehető legkevesebb hozzáadott cukorral vagy tartósítószerekkel. Nem mindegyik ajánlás egyetért az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által létrehozott táplálkozási irányelvekkel. Beszéljen orvosával, mielőtt megkezdi a naturopátiás táplálkozási tervet, és soha ne próbálja önmagát kezelni súlyos egészségi állapotot egyedül étellel.

Ajánlott élelmiszerek

Egy tipikus naturopátiás étrend a követőket arra készteti, hogy napi kalóriájuk körülbelül 40% -át kapják szénhidráttól, 30% -kal a fehérjéből és 30% -át a zsírból. A Naturopath és a klinikai táplálkozási szakértő David J. Getoff szerint a szénhidrátok többségének napról napra számos színes, nem sztarchikus zöldségből kell származnia, az egészet, a szárított babot és a hüvelyeseket tartalmazó egészséges gyümölcsöket, és a teljes kiőrlésű gabonát, mint a barna rizs, az árpa vagy a zabpehely . Legfeljebb három napi adag szabad szárnyas baromfi vagy tojás, fűszénes marhahús, vadon fogott tenger gyümölcsei és nyers, szerves tejtermékek. Snack a nyers diófélékre és a magokra, és főzés közben használjon telítetlen növényi olajokat, például olívaolajat.

Elkerülendő ételek

A Naturopaths azt tanácsolja, hogy elkerüljék a finomított szemcsék és a legfejlettebb feldolgozású kenyértermékek elkerülését, még akkor is, ha teljes kiőrlésű gabonából készülnek, mint a teljes kiőrlésű kenyér vagy a teljes kiőrlésű tészta. A cukor és bármilyen típusú mesterséges édesítőszer nem engedélyezett, és nem tartalmaz semmilyen feldolgozott vagy előrecsomagolt terméket, pácolt vagy erjesztett ételeket, gombákat, gombákat, rendszeres tejtermékeket, burgonyát vagy konzervdobozos, fagyasztott vagy szárított termékeket. Az étkezési terv korlátozza a tenger gyümölcseit az alacsony higanyhalra, és megtiltja a nagyobb fajtaféléket, mint a kardhal, a tonhal vagy a makréla. A koffein, alkohol vagy gyümölcslé nem engedélyezett.

Lehetséges előnyök

Ha olyanok vagyunk, mint az átlagos amerikaiak, az Ön étrendje túl sok cukrot tartalmaz, túl sok feldolgozott élelmiszert, finomított szénhidrátot és zsírt, túl kevés friss terméket és rostot. A naturopátiás táplálkozási tervre való áttérés nagy valószínűséggel segíthet a testsúlycsökkenés és a különböző krónikus egészségügyi problémák – köztük a rák és a szívbetegség – kockázatának csökkentésében. Az olyan étrendi változások, mint a sóbevitel csökkentése segíthetnek az aktuális körülmények, például a magas vérnyomás szabályozásában. A terv italokkal szembeni korlátozása segít elkerülni a felesleges kalóriák fogyasztását szóda vagy cukros kávéitalok formájában.

Lehetséges hátrányok

A cukor, a tészta, a só és az összes kényelmes étkezés teljesen lemondhat arról, hogy a naturopátiás étkezési tervet nehéz követni, különösen, ha nem mindenki ugyanabban a háztartásban tartja magát az étrendben. Csak friss, szerves, hormonmentes hús, tenger gyümölcsei és baromfi beszerzése megfizethetetlenül költséges lehet. Ezenkívül a naturopáthák által ajánlott nyers tejtermékek növelhetik a potenciálisan veszélyes élelmiszerekkel kapcsolatos betegségek kockázatát gyermekek, idősek, terhes nők és krónikus betegségben szenvedők számára. Egy tipikus nap a diéta nem adja meg Önnek az USDA által ajánlott gabonadaramennyiséget, és a tápanyaghiányra fogékony.