A növekedési hormonok az élelmiszerben a gyermekeket érintik?

Sok szülő aggódik a nem-szerves ételeknek a gyermekeik egészségére gyakorolt ​​hatása miatt. A növekedési hormonokkal kezelt tehenekből származó hús felvétele olyan vegyi anyagokra utal, amelyek hatással lehetnek az Ön egészségére. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság az élelmiszertermelés során felhasznált hormonokat vizsgálja annak biztosítása érdekében, hogy biztonságosak legyenek, de az érintett szülők dönthetnek úgy, hogy a szerves hús és a tejtermékek biztosak lehetnek. Beszéljen gyermeke gyermekorvosával a marhahús és tejtermékek növekedési hormonjairól annak megállapítására, hogy biztonságosak-e a gyermeke számára.

Növekedési hormonhasználat

A legtöbb állattenyésztő az Egyesült Államokban növekedési hormonokat alkalmaz a tehén méretének vagy a tejtermelés növelése érdekében. Az FDA lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy rekombináns szarvasmarha növekedési hormont vagy rBGH-t használjanak a tejelő tehenek tejtermelésének növelésére. A gazdálkodók szintetikus és természetes növekedési hormonokat is alkalmaznak a szarvasmarhák gyors súlygyarapodásának elősegítése érdekében, és növelik a teljes hús mennyiségét, amikor a teheneket levágják. Az FDA jóváhagyja hat különböző növekedési hormon felhasználását erre a célra. Ezek a hormonok bejutnak a húsba és a tejbe, és a gyermekeket potenciálisan káros vegyi anyagokra bocsátják.

Egészségügyi aggodalmak

A fogyasztói érdekképviselők aggódnak amiatt, hogy a növekedési hormonok széles körű alkalmazása egészségügyi problémákat okozhat a gyermekek számára. Egyes szülők úgy vélik, hogy a szarvasmarha-növekedési hormonokkal szembeni expozíció fiatal lányokban korai pubertást okoz. A pubertás elérése fiatal korban növelheti a rák és egyéb egészségügyi problémák kockázatát. Egy másik egészségügyi probléma az, hogy a gyermekek a tejtermékekben megtalálható hormonokra válaszul tejallergiát válthatnak ki.

FDA pozíció

Az FDA jóváhagyja számos növekedési hormon felhasználását a hús és tejtermelés fokozására tehenekben és juhokban. Az adminisztráció rendszeres időközönként felülvizsgálja a szakirodalmat a gyermekek növekedési hormon-használatának kockázatának felmérésére. Az FDA azt állítja, hogy a kezelt tehenekből származó hús és tej nem tartalmaz veszélyes növekedési hormonokat, amelyek veszélyeztethetik a gyermekeket. Az rBGH hormon fiziológiailag inaktív az emberben, ezért nem vezethet a lányok korai pubertásához.

Tudományos bizonyítékok

Az rBGH-vel kezelt tehenekből származó tej tartalmaz inzulinszerű növekedési faktort, vagy IGF-1-t, a növekedést elősegítő hormont. A Johns Hopkins Egyetem kutatója, Sara DiVall kutatója, a The Journal of Clinical Investigation című tanulmányában megállapította, hogy az IGF-1 egerek beadása miatt korábban pubertásba kerültek. A szarvasmarha-növekedési hormonok gyártójától származó Mansanto által végzett vizsgálat szerint azonban az rBGH-vel kezelt tehenekből származó tej nem volt szignifikánsan magasabb IGF-1 szinttel, mint a nem kezelt tehenekből származó tej. Andrea Wiley, az Indiana Egyetem kutatója megállapította, hogy a fiatal nőknél a magasabb tejbevitel összefügg a korai pubertás kialakulásával, ami a tejtermékek hormonjainak okozta. Általában elmondható, hogy a tudományos bizonyítékok összekeverednek azzal, hogy a növekedési hormonok befolyásolják-e a pubertás életkorát és a gyermek egészségi állapotát. Több kutatásra van szükség annak megállapítására, hogy a növekedési hormonokkal kezelt tehenek termékei befolyásolják-e a gyermekek fejlődését.

Az Európai Unió nem engedélyezi az rBGH vagy egyéb növekedési hormonok alkalmazását a tej- és hústermelésben. A közegészségügyi vonatkozású állat-egészségügyi intézkedések tudományos bizottsága megállapította, hogy számos növekedési hormon növelheti a rák kockázatát vagy más egészségügyi problémákat okozhat. Bár az FDA nem erősíti meg ezeket a megállapításokat, az érintett szülők választhatnak hormonmentes alternatívákat. A nem rBGH tej és a szerves húskészítmények olyan tehenekből származnak, amelyek növekedési hormonokkal kezeletlenül maradnak.

szempontok