A polarizált napszemüvegek jó a baseballhoz?

Mint sok szabadtéri sport a nap folyamán, a baseball sok csillogásnak van kitéve. A káprázás megnehezítheti, hogy a labdát egy belső gyorsbillentyűből, kemény vonalvezetésből vagy tompító pop-up-ból érkezzenek. Szerencsére az egyik leghatékonyabb módja a káprázás okozta problémák elleni küzdelemnek a polarizált napszemüvegek viselése.

Minden napszemüveg úgy működik, hogy kiszűrje a környezeti fény egy részét, mielőtt elérné a szemét. A nem polarizált napszemüvegek ezt egyszerűen úgy tesznek, hogy a lencséket sötétebbé teszik, és ezáltal csökkentik a teljes fénymennyiséget, amely áthalad rajta. A polarizált lencsék jobbak a sportokhoz, például a baseballhoz, mivel a szűrő mechanizmus differenciálisan csökkenti a nem kívánatos káprázást, miközben több kívánatos fényt enged az éles látásnak.

Kutyákon kívül sok labdajátékos visel napszemüveget, amikor védekezni akar. Kevesebb viselnek napszemüveget, amikor ütköznek, mert a keret részben akadályozhatja látását. Ez azt jelenti, hogy ha világos színű szeme van, például a kék vagy a mogyoró, akkor nagyobb a baj látása fényes fényben, mint valaki sötét barna szemmel. A főbb bajnokverseny Josh Hamilton, aki világoskék szeme, napszemüveget visel, míg a mezőn és a tányéron.

Polarizált vagy sem, minden lencse valamilyen optikai torzítást eredményez. Ennek oka lehet a felszíni hibák, a lencse görbülete, az illeszkedés problémái (csúszás), a kondenzáció, a piszok és a színezés. A polarizált lencsék a legmagasabbak a legmagasabb szinten. Minél jobban elforgatják a vízszinteseket – az óramutató járásával megegyező vagy az óramutató járásával ellentétes irányba – a nemkívánatos káprázás szivároghat át. A legjobb megoldás egy pár kiváló minőségű, sportspecifikus napszemüveg fektetése.

Egy másik funkció, hogy segítsen jobban látni a megfelelő lencse árnyalatát. A borostyán és a sárga szín javítja a vizuális kontrasztot, megkönnyítve ezzel a golyó megkülönböztetését a háttérből. Kerülje az olyan sötét lencséket, amelyeket nem láthatsz jól, amikor a fényes mezőtől árnyékos sarkon futsz. Végül, fontold meg, hogy a napszemüveg egy másik kritikus feladata, hogy megóvja a szemét a sérüléstől. Válassza ki a napszemüveget, amely nem fog összetörni az ütődést a rossz csúcson vagy a behatolók térdén. A színárnyalat és a polarizáció nem védi a szemét az UV sugárzástól, ezért győződjön meg róla, hogy a napszemüvegek UV-fényt szűrnek.

Itt jön a nap

Mikor viseljen napszemüveget?

A napszemüvegek torz látást okoznak?

A polarizáción túl: színezés, tartósság és UV védelem