A sertéshús hátrányai

Az emberek a sertéshús óta 7000-ből származnak, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A sertés a sertésből származik, bordák, sertéshús, bélszín, váll, kolbász és szalonna formájában készül. A sertéshús a legelterjedtebb hús világszerte, de nem minden kultúra vagy vallás sertéshús fogyasztása miatt fogyasztásukhoz kapcsolódó különböző egészségügyi hátrányok miatt. Ha a sertést nem kezelik biztonságosan vagy megfelelően sütik, komoly egészségügyi kockázatot jelenthet.

Vírusos betegség

A sertés bizonyos baktériumok és rezisztens baktériumok által okozott bizonyos egészségügyi kockázatok miatt fertőzést és vírusokat okoz. Az élelmiszerrel borított baktériumok által fertőzött sertéshús hányást, lázot, hasmenést, hasi görcsöket és kiszáradást okozhat. A sertés a vágás során fertőzött lesz, a nem megfelelő kezelést, a húst több mint két órán át hagyja, vagy elég nem főz. A baktériumok elpusztításához főzésre van szükség, de a hűtés lelassítja a baktériumok növekedését. A rezisztens baktériumok egy másik hátránya a sertéshúsnak. Az E. coli, a szalmonella és az Escherichia rezisztens törzseit a sertések antimikrobiális szerekkel való kezelése okozza, növelve a gyógyszerekkel szembeni ellenállóképességüket, jegyzi meg az “Állatorvosi Negyedév” 2001. januári számában közzétett tanulmányt.

Kerekféreg fertőzés

A körhúsfertőzés, amelyet trikinózisnak is neveznek, hátránya a sertéshúsnak, amely megakadályozható. A szeletelt sertéshús tartalmazhatja a Trichinella spiralis parazitát, amelyet “sertéshéjnak” is neveznek. A fertőzött sertés étkezésével a ciszták megszakadnak a belekben, és nagy felnőtt kerekférgekké nőnek. A kerekférgek szaporodnak a belekben, és átjutnak a bélrendszerbe a véráramba, az izomszövetekbe, az Országos Egészségügyi Intézetek szerint. Ez befolyásolhatja a szívet, az agyat, a tüdőt és a membránt. A körhéjú állatok tünetei közé tartoznak a görcsök, hasmenés, láz, izomfájdalom vagy gyengeség és hasi kellemetlenség.

Szívbetegség kockázat

A telített zsírok a szívbetegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője. A telített zsírok okozzák az LDL-koleszterin szintjét, a “rossz” koleszterint, emelkedik, növelve a szívbetegség kockázatát. A telített zsír növeli a túlsúly vagy elhízás kockázatát, ami közvetlenül befolyásolja a szívét és más szerveket. A sertéshús telített zsírja szalonnából, kolbászból és sertéssültből származik. Az American Heart Association javasolja a telített zsírok fogyasztásának csökkentését vagy a telítetlen zsírválasztékkal való helyettesítését.

Hólyagrák kockázata

A sertéshús másik hátránya, hogy növeli a húgyhólyagrák kockázatát, ha Jie Lin Ph.D. szerint gyakran fogyasz el jól elkészített vagy égetett sertéshúst, a University of Texas M. D. Anderson Cancer Center kiadásában. A magas hőmérsékleten főzött sertéshús heterociklikus aminokat, HCA-kat termel, amelyek rákot okozhatnak. Egy 12 éves vizsgálat, amely 844, húgyhólyagrákos és 878, hólyagrák nélküli beteget érintett, összegyűjtötte a táplálkozási információkat, és megállapította, hogy a sertéshús és más vörös húsok jól bevett betegeinek szignifikánsan nagyobb a húgyhólyagrák kockázata.