A térd fájdalma a kerékpározás során

Fájdalom a térdízületen, miközben egy álló kerékpárral vagy hosszas lovaglás után a szabadban nem ritka, különösen, ha nem szoktak kerékpározni, vagy ha a szokásosnál hosszabb biciklizést élvezsz. Térdszerkezetének ismerete és a különböző izmok és ínszalagok működése a térdízületben segíthet a térd fájdalmának elkerülésében a jövőben.

A lábaknak a térd fölött lévő fájdalma a szorongás vagy sérülés jele. Ez az inak összekapcsolja a négysebességű izmot térdre és lefelé a térdre, ahol a tibia vagy az elülső lábcsont felső végében helyezkedik el. A fájdalom fájdalmas és lüktető, túlterhelés és gyulladás, vagy éles és szúrás okozta, amelyet egy szakadt vagy szakadt izom vagy szalag okoz.

Számos különböző izom és izomcsoport kapcsolódik a térdízülethez. Az izomtörés okozta elülső vagy frontális térdfájdalom a quadriceps izomzat és az ín távoli vagy alsó végéhez fájdalmat okozhat, miközben előreteríti a kerékpáros pedálokat. A Get Body Smart szerint a rectus femoris izom olyan sűrű izom, amely a csontcsont alsó részéből a csípőízületen keresztül és a comb elején helyezkedik el, ahol beilleszkedik a térdcsukló felső részébe. A quadriceps izom és az ín szintén a comb disztális vagy alsó végén helyezkedik el, és a térdízülethez kapcsolódik.

Az elülső térd fájdalma, miközben a kerékpározást számos tényező okozza, beleértve a helytelenül beállított ülésmagasságot, a kerékpár sebességét vagy feszességét a fogaskerekeknél, valamint a térdízület túlzott használatát a kerékpáros út előtt. Például ha az ülés olyan magasságban van, amely túlságosan előre állítja a lábát a pedálon, helytelenül feszülhet a térd fölött elhelyezkedő izmokra. A lassú pedál fordulatai további terhelést okozhatnak a térdízületen.

Állítsa be a kerékpáros ülést, ha szükséges a nagyobb kényelem érdekében. Rövid távolságot kell megtenned ahhoz, hogy megállapíthasd, hogy a térd különböző ülésmagasságokban működik, mielőtt megállapíthatja a megfelelő magasságot. A térdét körülbelül 25-30 fokosra kell hajlítani, amikor a pedál a legalacsonyabb ponton van. Ha lehetséges, növelje a fordulatszámot vagy a pedál fordulatszámát 75 fordulat / perc vagy annál magasabb értékre, javasolja a Kerékpározási teljesítmény tippeket. Indítsa el a kerékpáros lovagolást viszonylag sík és egyenletes felületeken, hogy a térd izomtörzsét minimálisra csökkentsük, és fokozatosan dombokat, pihentetvényeket vagy egyenetlen felületeket adjunk a kerékpáros lovaglási szokásoknak, ahogy a térd és a combod erősebbé válik.

Tünetek

Térd anatómiája

Okoz

Megelőzés