A zabpehely küzd a rák ellen?

Az amerikaiak millióinak rákos megbetegedése van, a The National Cancer Institute szerint. Bár a kutatás nem meggyőző, bizonyíték van arra, hogy a rendszeres étrendben a zabpefogyasztás segíthet a rák elleni küzdelemben. A zabpehely étkezés nem teljesen megakadályozza a rákot, de ehhez a szálas gazdag ételhez a diéta hozzáadásával csökkenhet a kockázata.

Zabliszt és antioxidánsok

Az antioxidánsok, például a zabpehelyen találhatóak, segíthetnek a rák, valamint számos más betegség leküzdésében a Harvard Közegészségügyi Iskola szerint. Az antioxidánsok semlegesítik a szervezetben lévő toxinokat, amelyek növelik a rák kockázatát, szabad gyökökként. Ezek a szabad gyökök károsíthatják a DNS-sejteket, amelyek rákhoz vezethetnek. Az Országos Rákkutató Intézet szerint az antioxidánsok segítenek megakadályozni a szabadgyökök által okozott károkat, megakadályozzák a rákot és csökkentsék annak kockázatát. Az egyik legjobb módja annak, hogy az antioxidánsokat bevesszük az étrendbe, az ételben gazdag ételeket fogyaszt, mivel a vizsgálatok azt mutatják, hogy antioxidáns kiegészítők károsak lehetnek. A zab több antioxidáns szintet tartalmaz, mint a legtöbb egyéb gabona, így a zabpehely ideális választás.

Zabpehely és rost

Kevesebb mint 2 gramm diétás rost van egy 1/2-csésze száraz zabpehelyen. Számos tanulmány arra utal, hogy kapcsolat van a magas rosttartalmú étrend és a végbél- és vastagbélrák elleni küzdelem között. A Nemzeti Rákkutató Intézet megjegyzi, hogy a vizsgálatok nem konzisztensek, hogy hasznos-e. Néhány tanulmány a vastagbélrák csökkentésére utal, magas rosttartalmú étrendekkel, mások nem változtatnak, és némi kockázatot jelentenek.

A zabád kiválasztása

Több fajta zab vásárolható meg, kezdve a zabaréktól kezdve a gyors főzésig vagy azonnali zabpehelyig. A dara az egész zab, amelyet hántolták, főztek és tisztítottak, rágósak és hosszabb ideig dolgoznak, mint más fajta. A darált apríték apróra vágható, hogy gyorsabban készítse el a vágott zabot, amely gyorsabb, de megőrzi a rágó konzisztenciát. A rozsokat párologtathatjuk és vékonyra préselhetjük, így gördülékeny vagy régimódi zabokat készíthetünk, amelyek lágyabbak és gyorsabban sütnek. A kisebb darabokra vágott hengerelt zab tovább gyorsabb főzést eredményez, ami jobban meggyőző. A földi zab termeli a zablisztet, és a zab földjének külső része rostban gazdag zabos korpa keletkezik. A kutatás nem meggyőző arról, hogy milyen típusú zabpehely a legjobb a rák elleni küzdelemben. Válasszon egy változatosságot, amelyet étvágygerjesztőnek talál, és gyakran szeretne enni. Az ódivatú zabok a legrugalmasabbak, mivel a legtöbb receptben dolgoznak, és rágós, mégis puha zabpehelyet termelnek.

Beültetett zabpehely a táplálkozásban

A zabpehely a főzés és a sütés sok szempontból hasznos összetevője. Főzhetnek egy tál hagyományos zabpehelyet, és más antioxidáns-gazdag ételeket, például bogyókat, gyümölcsöket, dióféléket és csokoládét főzhetnek a tálba, hogy hozzáadott rák elleni harcot. A zabpehely hasznos a cookie-kban, süteményekben, kenyérben, tésztákban, muffinokban, palacsintákban, tortillákban és granola-ban. Ezenkívül a hengerelt zabat előre elkészítették, és szárazon fogyaszthatják, ha nem élvezik a főtt zabkakészítmények konzisztenciáját. Egy adag zabpehely körülbelül 40 gramm vagy 1/2 csésze.

A dohányzás elkerülése, az egészséges táplálkozás, a rendszeres gyakorlás, a védtelen és szükségtelen napi expozíció elkerülése és a biztonságos szex gyakorlásával csökkentheti a rák kockázatát. Ezen kívül a Centers for Disease Control írja, hogy a vizsgák rendszeres megszerzése és a hepatitis B és a HPV elleni immunizálás képes a betegség leküzdésére. Kombinálva ezeket a rákellenes intézkedéseket antioxidáns gazdag élelmiszerekkel, mint például a zabpehely, segít megelőzni a rákot. De mindenképpen beszéljen egészségügyi szakembereivel a rák elleni küzdelemről. Személyre szabott ételt és életmódbeli változásokat ajánlhat a betegség elleni küzdelemhez.

szempontok