Almaecetes ecet detox étrend

Az emberek néha ivóvíz ecetet kevernek vízzel, hogy megpróbálják lefogyni a testet, megtisztítják a toxinok testét, csökkentik vércukorszintjüket vagy fertőzéseket kezelnek. A kutatási eredmények nem eléggé meggyőzőek ezeknek a felhasználásoknak az alátámasztására, és az almasavas ecetet ivott. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt az almaecetet nagyobb mennyiségben alkalmazná, mint amit általában az élelmiszerekben talál.

Diéta alapjai

Az almaecet-diétát követve azt jelenti, hogy egy evőkanál almaecet-ecetet fogyasztunk, egy pohár vízzel keverve minden étkezés előtt. Ezenkívül a diéták kihagyják a snackeket és enyhén méretezhetőek. Az ecetet úgy kell megtenni, hogy a diétánál kevésbé érezzék magukat, és könnyebbé váljon az evés elkerülése.

A táplálkozás helyzete

Ennek az étrendnek a támogatói azt állítják, hogy az almaecet zsírt éget, és korlátozza az étvágyat. Azt is állítják, hogy az almákban megtalálható szálak, amelyeket pektinnek neveznek, elősegíthetik a súlyvesztést. Azonban a 2010 augusztusában közzétett, a Columbia Health honlapján közzétett cikk megjegyzi, hogy az ecet nem befolyásolja a zsírt, de ideiglenesen csökkentheti a víz súlyát.

Tudományos kutatás

Az almás ecetet nem vizsgálták megfelelően a súlycsökkenés szempontjából, amint azt egy 2011-es “Az American Family Physician” című cikk publikálta. Kicsi tanulmányok kimutatták, hogy az ecet fogyasztása az étkezés előtt vagy alatt segítheti az embereket abban, hogy az étkezés után teljesebben érezzék magukat, és ennél kevesebb kalóriát fogyasztanak a későbbi étkezéseknél, valószínűleg a vércukorszint csökkenése miatt, a 2006-os “Medscape General Medicine” című cikkében. Azonban nem minden vizsgálat igazolta ugyanazokat a hatásokat. Nem egyértelmű, hogy az almaecet hatása elég erős-e a tényleges fogyáshoz. Ami a toxinok felszámolását illeti, nincs tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a detox diéták segítenek növelni a toxinok eltávolítását vagy több energiát adni a TeensHealth honlapján. A szervezet a vesét és a májat használja a méreganyagok eltávolítására.

Potenciális káros hatások

Az almaecet fogyasztása nem kockázatmentes. Irritálja a torkát és a gyomrot, és ha nagy mennyiséget fogyaszt hosszabb ideig, káliumhiányt okozhat. Az ecet savassága károsíthatja a fogak zománcát. Az ecet kölcsönhatásba lép bizonyos gyógyszerekkel, ideértve a diuretikumokat, a vérhígítót és az inzulint is, így nem biztos, hogy ezek a gyógyszerek az emberek számára biztonságosak.