Anti candida étrend és székrekedés

Azok az emberek, akik gyakoriak élesztő-fertőzésekkel vagy candidiasisokkal, néha megpróbálják az anti-candida étrendet annak érdekében, hogy csökkentsék a fertőzés valószínűségét. Ebből az étrendből azt gondolják, hogy az éhséget éhezik, ami a fertőzést okozza, és javítja a tünetekkel járó egyensúlyhiányt. Az étrendet követő korlátozások miatt azonban nemkívánatos következményekkel is járhat, mint például a székrekedés. Nem világos, hogy ez a táplálkozás hatékony-e, a Maryland Medical Center szerint. Ellenőrizze orvosával, mielőtt ezt az étrendet követné, így korlátozhatja a székrekedés kockázatát.

Ebből a táplálékból az emberek nem fogyasztanak élesztőt, cukrot, friss és szárított gyümölcsöt, földimogyorót, ecetet, gombát, édes sajtot, csokoládét, alkoholt, erjesztett ételeket és glutént tartalmazó élelmiszereket, beleértve az árpát, a rozsot és a búzát. Az étrend néhány verziója korlátozza a tej- és tejtermékeket is. Ezek a korlátozások nagymértékben korlátozzák a megengedett feldolgozott élelmiszerek mennyiségét.

Az alacsony rosttartalmú diéta székrekedéshez vezethet, az Országos Cukorbeteg- és Emésztési és Vesebetegek Intézete szerint. Az élesztő, gyümölcs és gabonafélék élelmiszerek korlátozásai miatt egyes emberek nem kaphatnak elég szálat az anti-candida diéta miatt. Bizonyos gyógyszerek, és nem kapnak elegendő testmozgást, a székrekedés még valószínűbb.

Igyál legalább nyolc pohár vizet naponta, gyakoroljon és enni sok rostot, hogy segítsen minimalizálni a székrekedés kockázatát. Töltse fel a nem keményítőtartalmú zöldségeket, és tartalmazzon gluténmentes gabonát, például rizst, zabot és kölest a mindennapi étkezések alatt. Mindkét típusú étel az anti-candida étrendben megengedett, és biztosítja a szálakat, hogy a székletet puha és a bélmozgás szabályos legyen. A psyllium-szálas kiegészítés segíthet a székrekedésben is, mivel a széklet lágyabbá válik, így könnyebb átadni, bár a psyllium irritálhatja az irritábilis bél szindrómát.

Lehet, hogy székrekedés miatt más okok miatt, mint az anti-candida diéta. Bizonyos egészségügyi problémák, például underactive pajzsmirigy, irritábilis bél szindróma, cisztás fibrózis, terhesség és vastagbélrák, székrekedést okozhatnak. A gyógyszerek, köztük bizonyos antikonvulzív szerek, fájdalomcsillapító szerek, antidepresszánsok, antacidok és antihisztaminok, szintén növelhetik a székrekedés kockázatát. Stressz, vagy akár csak tartsa a bélmozgást, mielőtt meglátogatná a mosdót, néha székrekedéshez vezethet.

Candida Diet alapjai

Anti-Candida táplálkozás és székrekedés

A székrekedés kockázata az anti-Candida étrendre korlátozva

Egyéb lehetséges okok