Ayurvédikus kezelés a szőrtelenítéshez

A nemkívánatos hajszálak megtartása gyakran jelentős időt vagy pénzt takarít meg. Az elektrolízistől a borotválkozásig a szőrtelenítés hagyományos módszerei gyakran nehézkesek és nehéz fenntartani. Míg az ájurvédikus kezelések gyakran időt igényelnek a felkészülés és az alkalmazás során, nyugodtan vagy kellemesebbé teheti őket, mint a hagyományos szőrtelenítés technikái.

Ayurveda

Az ayurvédikus gyógyszer indiai eredetű, több ezer éve fejlődött ki. Az ayurvédikus kezelések kombinálják az életmódot és az étrendi változásokat a növényi kezelésekkel, hogy segítsenek gyógyítani a betegségeket a stressztől az ízületi fájdalomig. A cél a test megtisztítása és az egyensúly helyreállítása. Az ájurvédikus gyógyászatban a kiegyensúlyozott test egészséges test.

Egyéni kezelések

Az autentikus ayurvédikus kezelések figyelembe veszik a személyes testkémikát. Az Országos Kiegészítő és Alternatív Orvosi Központ megmagyarázza, hogy az ayurvédikusok célja, hogy egyensúlyba hozza a saját “testőrét” és a három életerőt, az úgynevezett “prakriti” -et. A prakriti lényegében összefoglalja a A test és az elme reagál a stresszre és a betegségre. A három doshas a vata, pitta és kapha. Önnek mindegyiküknek különböző mértékűnek kell lennie, túl sok doza okozhat bizonyos betegségeket. Az ayurvédikus orvosok értékelik a prakritit és a dossziáját a kezelés megkezdése előtt.

Ayurveda és hirsutizmus

Dr. Ch. Murali Manohar az “Ayurveda for All” -ban, nincs ayurvédikus remedy a hirsutismushoz, vagy túlzott hajnövekedés. Manohar megjegyzi, hogy a hirsutizmust általában a genetika és a hormonok kombinációja okozza. Ez az egyik olyan nyolc feltétel, amelyet az ayurvéda szakemberek gyógyíthatnak. A Manohar javasolja, hogy forduljon orvosához a hagyományos laboratóriumi vizsgálatokhoz, hogy meghatározhassa a hirsutizmus okait.

Ayurveda és nem kívánt haj

A Manohar olyan gyógyszert ajánl, amely ideiglenesen eltávolítja a nem kívánt hajat, amely nem kapcsolódik a hirsutizmushoz. Figyelmeztet arra, hogy a növényi gyógyszerek nem távolíthatók el véglegesen a hajatól, de van egy paszta, amelyet naponta készíthet és alkalmazhat a bőrén, mielőtt zuhanyozni fog. Javasolja az alábbi gyógynövények és fűszerek egyenlő részeit: kurkuma, sáfrány, szárított gyömbér, mustármag, kámfor, gokshura és thunga füves gyökér. Miután összekeverte ezeket, adjunk hozzá öt darab szegfűszeget és sarapappu-t, majd két rész porított vörös szantálfa. Győződjön meg róla, hogy ezek az összetevők finom porba ömlöttek össze, majd keverje össze egy kevés olajat, és tegye fel a nem kívánt hajat.

Ajurvédikus gyantázás

Az “Egyszerű Ayurvédikus Jogorvoslatban”, szerző H.S. Puri egy ayurvédikus waxing receptet kínál. Azt javasolja, hogy kevés meleg vizet melegítsen a tűzhelyen, hozzáadva cukrot és 1 százalékos Sat Nimbo-t – egy ayurvédikus összetevőt, amely az indiai lila fából származik – mindaddig, amíg a három összetevő sűrű pasztaba nem kerül. Győződjön meg róla, hogy a bőr tiszta és száraz, talkumporral megszórva. Alkalmazza a meleg paszta a bőrére, terjeszkedve a haj növekedésének irányába. Helyezzen egy szövetszalagot, például muszlinot a paszta fölé, nyomja rá a ragasztáshoz, húzza le a szövetet és illessze be.