Az étvágycsökkenés a kisgyermekeknél

Azok a szülők, akik olyan babákhoz szoktak, akik gyakorlatilag bármit isznak, megrémülhetnek, amikor a csecsemők olyan kisgyerekekké válnak, akik szinte semmit semznak. A kisgyermek növekvő autonóm igénye, a lassuló növekedési ütem mellett, határozott visszaesést eredményezhet az étvágyában. Mivel a kisgyermekek étvágya változik, egy nap enni fognak, és nagyon keveset a következő. Lehet, hogy megtagadják a régi kedvencek egyszerűen azért, mert így képesek – az élelmiszerek olyan területek, ahol megerősíthetik virágzó függetlenségüket.

Jelentőség

Ahelyett, hogy megdupláznák vagy megdupláznák a súlyukat, mint a csecsemők, a kisgyermekek gyakran csak 2-3 hüvelykre nőnek és 4 lbs-t nyernek. A harmadik évben Dr. Steven Dowshen szerint, a Nemours Gyermekegészségügyi Fő Orvosi Szerkesztője szerint. Ha egy orvos megállapítja, hogy a gyermek növekedése a pályán van – és boldognak és aktívnak tűnik – az étvágycsökkenése valószínűleg nem a betegség vagy az alultápláltság következménye.

szempontok

A túl sok tej vagy gyümölcslé fogyasztása miatt a gyermek étvágya csökkenhet az étkezések idején, ugyanúgy, mint a túlzott étkezés túl közel az étkezéshez. A Mayo Klinika azt javasolja, hogy az italokat korlátozzák a kisgyermek ételei előtt, és szilárd ételeket szolgálnak ki, mielőtt tejét az asztalnál adják. A rendszeres étkezési időt meg kell tartani, és a részeket ellenőrizni kell, hogy elkerülhető legyen az étvágyának csökkentése rendszeres étkezések esetén.

tévhitek

Bár a kisgyermekes évek során felbukkanó molárisok nagyobbak, mint a középső fogak, amelyek az életük első évében jelentkeztek, a kisgyermekkori fogak ritkán okoznak jelentős fájdalmat vagy más tüneteket, mint a karcsúsodás vagy az étvágycsökkenés, Laura Grunbaum szerint, Egy gyermekgyógyász San Leandro-ban, Kaliforniában. A kisgyermek fogyó étvágya fertőzés vagy más betegség következménye lehet, különösen akkor, ha étvágytalanság következtében láz, hányás vagy hasmenés jár.

Megelőzés / Solution

A szülők ahelyett, hogy aggódnának a gyermek étvágytalansága miatt, ösztönözhetik az egészséges táplálkozást, és segítenek abban, hogy pozitív hozzáállást alakítson ki az ételtől. A szülőknek meg kell bízniuk gyermeke étvágyában, hogy meghatározhassák, mennyit kell enni, soha ne erőltessék rá, hogy mindent el tudjon venni a tányérján. A kisgyermeknek meg kell enni egy egészséges ételkímélő, egészséges ételeket, beleértve a gyümölcsöket és zöldségeket, a sovány húsokat, a baromfit, a tenger gyümölcseit és a teljes kiőrlésű gabonát. A Mayo Klinika figyelmeztet arra, hogy az ételt nem jutalmazzák vagy büntetik – ez vezethet hosszú távú küzdelmekhez és az egészséggel kapcsolatos egészségtelen viselkedéshez.

Figyelem

A Picky étkezés a kisgyermekek számára különösen érzékeny lehet a vas-hiányos vérszegénység kialakulására, amely elégtelen mennyiségű vas okozza. Vas nélkül a gyermek teste nem képes vörösvérsejteket – a sejteket, amelyek oxigént hordoznak a testében. Ha egy kisgyermek halvány bőrfelületet, fáradtságot és gyengeséget, ingerlékenységet és szédülést mutat az étvágytalansággal együtt, az orvosnak meg kell vizsgálnia. Ő képes vérszegénységet tesztelni, és étrendi változásokat vagy gyógyszereket előírni annak biztosítására, hogy a kisgyerek elég vasat kapjon.