Az újszülötteknek meleg zoknira van szükségük?

Az újszülötteknek apró lábuk van, amelyek védelmet igényelnek az elemektől. A boltos zokniknak a boltok polcain elcsúfolt sorozata bizonyítja, hogy mennyire hasznosak. A babának nem kell mindig zoknira lenni, és amikor viseli őket, az a külső időjárás és a belső hőmérséklet függvénye. Jó ötlet, ha egy kis baba zoknit kapsz, de tudd, mikor van szükség, és ha nem, akkor.

Célja

Az elsődleges cél az, hogy zoknit helyezzen az újszülöttre, hogy megakadályozza a lábának hűtését. Mivel az újszülöttek nem mozognak, a lábuk könnyedén megfázik, és a zoknék melegen tartják a lábukat. Sok szülő a zoknit zsebre teszi a csecsemőiknek, mert egy öltözék részeként jönnek, vagy azért, mert megfelelnek azoknak, amiket a baba már visel.

Mikor viselnie kell

Ha hideg időben kiveszi a csecsemőt, egy pár meleg zoknit kell viselnie. Ez különösen fontos, ha hó, vagy ha a hőmérséklet fagyos. A baba apró lábai fagyveszélyesek, a HealthyChildren.org szerint, és egy pár meleg zokni elengedhetetlen ahhoz, hogy megakadályozzák. Még a ropogós esés napjai is szükségessé teszik az újszülött lábának melegítésére szolgáló zoknit. A forró nyári napokon az újszülöttnek valószínűleg nincs szüksége zoknira, de egy vékony pár sem fog fájni.

Mit keres

Nem minden újszülött zokni jön létre egyenlően, ezért keressen bizonyos dolgokat, mielőtt megvásárolná a gyermeket. Keressen olyan zoknit, amely nem túl szoros vagy túl kicsi. A túl feszes vagy túl kicsi zokni megakadályozhatja a normális lábfejlődést, a HealthyChildren.org szerint. A kicsit nagy méretű zoknit választva a baba helyiséged növekszik, amit gyorsan meg fog tenni. Leah Severson, a “Bargain Buys for Baby’s First Year” című szerzője azt javasolja, hogy a bébi zoknit elasztikus felsővel vásárolják, mert könnyebben maradnak az újszülött lábán. Azt is fontolhatja meg, hogy megvásárolja a baba zokniit minden színben, javasolja Sandy L. Chung, a “Dr. Sandy’s Top to Bottom Útmutató az újszülöttnek” szerzője, mert könnyebb lesz megtalálni a megfelelő párt, amikor itt az ideje A kicsi.

További megfontolások

Az újszülöttnél négy és hét pár zoknira lesz szüksége attól függően, hogy milyen gyakran kell mosni. Mivel az újszülöttek nem járnak, valószínűleg elegendő egy pár zokni naponta. A bébi csizmák alternatívak a zoknihoz, és sok csecsemőruha jön a megfelelő zsákmányokkal. Sok újszülött ruháknak is van lábuk beépítve, amelyek szükségtelenné teszik a zoknit.