Cayenne paprika és magas vérnyomás

Több, mint egy fűszernövény, a cayenne gyógyászati ​​és egészségügyi tulajdonságait felhasználhatja. Egyes magas vérnyomású egyéneknél a vérnyomáscsökkenés tapasztalható a cayenne-kiegészítők szedésével, de ez nem mindenki számára megtörténhet. Ha magas a vérnyomása, ne szedje a cayenne borsot az Ön állapotára, mielőtt beszélne orvosával.

Cayenne

A pirospaprikát cayenne paprika néven is ismerik, és évezredek óta használják fõszerként, élelmiszerekként és gyógyszerekként. A kapszaicin az a vegyület, amely cayenne-nek ad fűszeres ízét, és ennek az anyagnak fájdalomcsillapító tulajdonságai is vannak. A Maryland-i Egyetem Orvosi Központja szerint a cayennát indiai ayurvédikus, kínai, japán és koreai gyógyszerekben használják az emésztés, a vérkeringés és az étvágycsökkenés problémáinak enyhítésére. A kapszaicin helyileg alkalmazható izomfájdulatok és ízületi gyulladás kezelésére. Miközben cayenne borsot adhat hozzá az ételhez, a cayenne kapszulák formájában is kapható.

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás vagy magas vérnyomás akkor fordul elő, ha vérnyomása 140/90 a legtöbb idő alatt, a PubMed Health szerint. A vérnyomás mérsékli az erőt az artériák falaira, ahogy a vér a testén keresztül áramlik. Számos dolog érintheti a számokat, beleértve az öröklést, a betegséget, a táplálkozást és a hormonokat. A magas vérnyomás kockázati tényezői közé tartozik az elhízás, az afrikai-amerikai, a családban magas vérnyomás, a cukorbetegség és a dohányzás. A kezelés magában foglalhatja a gyógyszereket és az életmód módosításait, például az étrend változásait és a rendszeres testmozgást, a stresszcsökkentést és a fogyást. Ha a magas vérnyomás nem kezel, akkor ez vezethet a stroke és a szívbetegség.

Cayenne és magas vérnyomás

A “Cell Metabolism” című 2010-es tanulmány megállapította, hogy a TRPV-1 nevű receptort egerekben aktiválták, amikor kapszaicint fogyasztottak, ami csökkentette vérnyomását. Egy másik, a Current Medicinal Chemistry Cardiovascular Hematologic Agents-ban 2003-ban publikált tanulmány szerint a kapszaicin befolyásolja a szenzoros idegeket, amelyek neurohormonális rendszerekkel dolgoznak az alacsonyabb vérnyomás csökkentése érdekében. További kutatásokat kell végezni az emberi szervezetben a kapszaicin és a vérnyomás közötti végleges összefüggések meghatározása céljából, ezért az Ön állapotát alkalmazó kapszaicin alkalmazása előtt konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával.

szempontok

Ha magas vérnyomása van, ne használjon cayenne borsot az orvos által előírt orvosi kezelés vagy gyógyszerek helyettesítésére. A Cayenne nem gyógyítja meg a magas vérnyomást, hanem olyan kiegészítést, amely egyes emberekben csökkentheti a magas vérnyomást. Bár a cayenne egy általánosan használt fűszer, bizonyos gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet, és káros hatásokat okozhat, ezért tájékoztassa kezelőorvosát bármely más gyógyszerről és kiegészítésről, amelyet szed.