Diéta laryngopharyngealis refluxhoz

A táplálkozási előnyök középpontjában az étkezés megtervezése és az egészséges táplálkozás választása áll. Egyes egyéneknek azonban további megfontolásokat kell tenniük az étkezés tervezésekor. Például, ha laryngopharyngealis refluxussal vagy LPR-vel – a gasztrointesztinális problémával diagnosztizálják – az általuk választott ételek befolyásolhatják a tüneteket. Az orvosok étrendi módosításokat javasolnak, például alacsony savanyú étrendet követve, hogy segítsenek az Ön állapotának kezelésében.

A laryngopharyngealis reflux megértése

A sav a normális rész a folyékony környezetben a gyomrotokban, és szerepet játszik az emésztés segítésében. Az alsó nyelőcső sphincter – az izom a gyomor tetején – megakadályozza a savnak a nyelőcsőbe való belépését. A felső nyelőcső sphincter a nyelőcső tetején helyezkedik el, és megakadályozza a sav visszavezetését olyan érzékeny szövetekbe, mint a gége vagy a hangkamra. Gastrooesophagealis reflux, vagy GERD, akkor fordul elő, amikor a sav felszívódik a nyelőcsőbe. Ha a felső nyelőcsonk záróizmája nem működik megfelelően, és lehetővé teszi a savnak, hogy biztonsági másolatot készítsen a hangkamrában és más érzékeny területeken, akkor az úgynevezett LPR.

Diétás intervenciós adatok

A New York-i Voice Intézet kutatói egy kis tanulmányt készítettek, amely kéthetes étrendi beavatkozás után ígéretes eredményeket hozott. A tanulmány megállapította, hogy az alacsony savasságú diétát követően a résztvevők 95 százaléka javította az LPR-tüneteket, a “The Annals of Octology, Rhinology and Laryngology” folyóirat 2011. májusi számában közzétett eredmények szerint. A résztvevők eltávolították az összes savas ételeket és italokat, amelyek pH-ja ötnél alacsonyabb volt.

Alacsony savtartalmú étkezési terv

Beszéljen orvosával az alacsony savtartalmú étrend követésével, hogy segítsen az LPR kezelésében. Az orvos teljes körű listát adhat a savas ételekről, de például a paradicsom, a fokhagyma, a hagyma, a csokoládé, a narancs és más citrusfélék, például a grapefruit. A savas italok közé tartozik a savanyú gyümölcsből készült kávé, alkohol, szódavíz és gyümölcslevek. Általában jó ötlet az alacsony savanyú élelmiszerekhez való ragaszkodás, legalább addig, amíg a tünetei javulnak. A legtöbb zöldség kevés savas, valamint bizonyos gyümölcsök, például a banán.

Egyéb étrendi ajánlások

Kerülje a fűszeres ételeket, mert irritálhatja a nyelőcső bélését. Továbbá, mivel a magas zsírtartalmú ételek fokozzák a savas szekréciót, elkerüljék a zsíros ételeket is, beleértve a sült ételeket, a teljes zsírtartalmú tejtermékeket és a nagy zsírtartalmú desszerteket, jegyzi meg a Paparella fül, fej és nyak Intézet. Egyszerre több kis ételt evett a három nagy étkezés helyett. Ez segíthet a reflux tünetek csökkentésében, a Loyola Medicine szerint. Ezenkívül várjon legalább 2-3 órát vacsora után, mielőtt lefeküdnél. Mivel a nikotin súlyosbíthatja az LPR-t, a Loyola Medicine azt tanácsolja, hogy abbahagyja a dohányzást.