Egy hatalmas hasa 29 hetes terhes

A terhesség alatt a nő testében bekövetkező változások közül a leggyakoribb a növekvő csecsemőt kísérő hasi feszültség. A terhes nők mind különbözőek, és míg néhányan viszonylag kicsinek tűnnek a terhességük alatt, mások úgy tűnik, hogy hatalmas hasa van. Különösen akkor, ha egy nő hasa nagymértékben korán jelentkezik – például a harmadik trimeszter kezdete előtt – általánosan azon gondolkodik, hogy mi okozza a feszültséget.

Jelentőség

A hatalmas hasa 29 hetes terhes lehet érdemes, vagy csak annyit jelenthet, hogy egy adott nő testének habitusa egy nagyobb, mint a normális megjelenésű has. “Anatómia és élettan” című könyvében Dr. Gary Thibodeau megjegyzi, hogy a terhesség alatt a nő méh olyan nagy, hogy más hasi szerveket felfelé kényszerít a mellkas felé. Minél több szoba van a felsőtesten keresztül – más szóval, minél hosszabb lesz a dereka – annál kevésbé valószínű, hogy a hasa kitágul. Ehelyett helyet kap a baba, és minden más, a törzs hossza mentén. A rövidebb derékú nők hajlamosak többet nyúlni.

Időkeret

Míg a szinte minden nő teste valamikor a terhesség egyik pontján változik a derékvonal tekintetében, némelyik nő sokkal jobban előbújik, mint mások. Heidi Murkoff és Sharon Mazel a könyveikben azt mondják: “Mit várhatsz, mikor várakozol?”, Hogy a hasa “pop” a terhesség különböző pontjain. Továbbá megjegyzik, hogy a másodperces anyák gyorsabban és nagyobb mértékben bővülnek, mint az első anyák, ami azt jelenti, hogy a 29 hetes hatalmas hasa valószínűbb későbbi terhességekben.

szempontok

Más tényezők is szerepet játszhatnak abban, hogy a hasa milyen mértékben terjed ki. Dr. Raymond Poliakin könyvében azt javasolja, hogy az erős izomfájdalmakkal rendelkező nagyon izzadt nők hajlamosak a csecsemők szorosabbra fűzésére, egészen a terhesség késői idejéig. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a nők később és kisebb mértékben, mint a kevésbé tónusú társaik. Azok a nők, akik ritkán vesznek részt a hasi izmokban, valószínűleg sokkal nagyobb haszonnövényeket mutatnak, és 29 héten belül majdnem teljes időt mutatnak.

Lehetséges

Van egy másik magyarázat a valóban hatalmas hasokra 29 hetes korban, de ezekben a napokban ez ritka. A nem diagnosztizált ikrek – azaz az ikrek, amelyeket sem a szülész, sem az anya nem számít – egykor viszonylag rutinszerűek voltak, jegyezzék meg Shawn Tassone orvosokat és Kathryn Landherr-t a könyvükben: “Hands Off My Belly”. Mivel az ultrahang a modern szülészeti ellátás színvonalának tekinthető, rendkívül valószínűtlen, hogy egy nő ikrekkel terhes, és nem ismeri. Mégis van egy kis lehetőség, különösen, ha egy nő csak egyetlen ultrahanggal rendelkezik, vagy visszautasítja az összes ultrahangot a terhessége alatt, hogy ikrekkel terhes lehet. Különösen nagy hasa 29 héten át hordozza a több csecsemő potenciálját.

Szakértői Insight

Azok a nők, akik súlyosak a terhességük kezdetén, kisebb jelentőségűek a hasán a viszonylag karcsúakhoz képest, Murkoff és Mazel megjegyzése. Ez egyszerűen a viszonylagos méret függvénye – egy nagyon vékony asszonyon, a megnyúlt hasa hatalmasnak tűnik. Továbbá, a szülészek általában azt ajánlják, hogy a nehezebb nők kevesebb terhet kapjanak a terhesség alatt, mivel ez egészségesebb csecsemőket eredményez. Ennek eredményeként a súlyos nők ténylegesen elveszítik a zsírt, még akkor is, ha terhességük alatt még súlyosabbá válnak, ami kisebb megjelenést eredményez. A karcsú nőknek ajánlott 25-35 fontot nyerni, ami súlyosbíthatja a hasnyálkahártya hatásait, és 29 héten belül megmagyarázhatja a hatalmas hasat.