Eltömődött pórusokat a bőrön

Normális, hogy a pórusai olajokat szednek – a bőrnek szüksége van arra, hogy puha és hidratált maradjon. Néha azonban ez az olaj beragad a pórusain. A piszok, az elhalt hámsejtek és a smink pórusokba is bejuthatnak, sötétebbé vagy nagyítottá válnak. Ha egyedül hagyjuk, az eltömődött pórusok még pattanások kialakulását is okozhatják. Az over-the-counter szépségápolási termékek segítenek eltávolítani a bőrt. Természetes összetevőkkel is készíthet saját exfoliating maszkot.

Megoldott pórusok megoldásai

Annak érdekében, hogy a piszok eltömődését és szennyeződését megőrizze, az arcot éjszakánként mossuk szalicilsav tartalmú tisztítószerrel. A sav lebontja a bőrproteineket, amelyek eltömíthetik a pórusokat. Az arc-tisztító kefe mélyebben tisztítja a pórusokat, és lehetővé teszi a makacs törmelmények eltávolítását. A pórus-tisztító szalagok is segítenek. Ezek a csíkok ragaszkodnak a bőréhez, és távolítsák el a szennyeződéseket, amikor eltakarják. Az olyan összetevők, mint a glikolsav, a benzoil-peroxid és a retinoidok lágyítják az anyagot pórusokban, megkönnyítve az eltávolítást. Ha a pórusaid súlyosan eltömődnek, érdemes egy esztétikát látni. Egy profi kaphat egy olyan arcot, amely gyengéden kivonja a pórusokat.

Természetes Pore-tisztító maszk

Ahhoz, hogy saját pórus-kitakaró maszkot készítsen, tegyen egy tojásfehérjét egy tálba, amíg habos. Adjunk hozzá 1 evőkanál lime- vagy citromlevet – a citrusfélék tartalmaznak alfa-hidroxisavakat, amelyek segítenek a pórusok eltávolításában. Adjunk hozzá 1 evőkanál régimódi zabpehelyet vagy tengeri sót a hámláshoz. Keverjük össze vastag paszta elkészítéséhez, majd kis mennyiségű paszta sima arcra és nyakra. Hagyja, hogy a maszk 20 percig álljon, majd meleg vízzel és mosogatószerrel öblítse le. A hűtőszekrényben tárolt tartályok legfeljebb egy hónapig maradjanak.