Étrend a tengerészek számára

A tengerészeket taktikai sportolóknak tartják. Szigorú képzési programokat szenvednek, és elsődleges fizikai állapotban kell lenniük annak érdekében, hogy sikeresek legyenek a munkájukban. A táplálkozás és a táplálkozás kulcsa a test fenntartásának és egészségesnek tartásának. Emellett az alapvető makroelemeket, mint a szénhidrátokat, a fehérjét és a zsírt kell fogyasztani az optimális egészséghez, valamint a mikrotápanyagokhoz, mint a vitaminok és ásványi anyagok. A képzéseknek megfelelő időzítés az optimális edzés státuszt biztosítja.

Szénhidrát

A szervezetben a szénhidrátok egyszerű cukrokra, például glükózra bomlanak, ami az izmok és az agy fő forrása. A szénhidrátok a legfontosabb energiaforrás a nagy intenzitású edzés során. A regisztrált dietetikus Dr. Dan Benardot azt ajánlja, hogy a nagy intenzitású edzések előkészítéseként a tengerészgyalogosok naponta kilogrammonkénti testsúlykilogrammonként öt-tíz gramm szénhidrátot fogyasztanak. A testsúly kilogrammokban történő meghatározásához a testsúlyot 2,2-ig osztja meg.

Fehérje

A fehérje a szervezetben aminosavakba bomlik, amelyek felelősek az izom és a szövetek fejlődéséért. A proteinre vonatkozó félreértés az, hogy a jobb, különösen a tengerészgyalogosok számára jobb, ha erõs és teljesítményt hangsúlyozott. A valóságban az ideális mennyiségű fehérje napi fogyasztása a taktikai sportolóknak, mint a tengerészgyalogosok, 1,5-2,0 gramm fehérje kilogrammonként. Például egy 200 fontos férfi 91 kilogramm lenne. Tehát a hímnek napi 136-182 gramm fehérjét kell fogyasztania.

Zsír

Nagy mennyiségű telített állati zsírok és alacsony sűrűségű lipoproteinek vagy LDL-koleszterin kapcsolódik a szívbetegséghez. A többszörösen telítetlen zsírok a nyugalmi állapotban lévő energia 70% -át teszik ki, párnázzák a létfontosságú szerveket, szigetelik a testet, és a sejtmembránok lényeges összetevője. A nagy sűrűségű lipoproteinek vagy a HDL-koleszterin fontos szerepet játszik az LDL koleszterinszintjének csökkentésében és a szívbetegségek megelőzésében. Jó zsírokra példa a hal, a dió és az olívaolaj. Az American Council on Exercise 30-65 gramm napi egészséges zsírok fogyasztását ajánlja, de a telített zsírok mennyiségének korlátozása a lehető legkisebb.

A mikrotápanyagok

A vitaminok és az ásványi anyagok mikrotápanyagok, mivel életükhöz szükségesek, de csak kis mennyiségben szükségesek. Ők felelősek a kémiai reakciók előmozdításáért a szervezetben, lehetővé téve az enzimek működését és a hormonok kialakulását, és részei a csont és idegimpulzusoknak. A C- és E-vitaminok magas antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a szabad gyökök által okozott sejtkárosodást az erős edzés után. A gyümölcsökben és zöldségekben elfogyasztott étrend általában kielégíti a vitamin igényeit.

Teljesítmény

Az erőteljes tevékenységekre való felkészülés egyik módja, mint például a fizikai alkalmassági vizsgálat és a tengerészgyalogosok elleni küzdelem alkalmassági tesztje, szénhidrátterhelésnek nevezik. Körülbelül egy héttel a tevékenység előtt csökkentse a szénhidrát bevitelét és az izmok kimerülését. Két nappal az aktivitás előtt sok egyszerű szénhidrátot fogyaszthat, mint például a tésztát és a rizst, amely az izomzat glikogénnel való ápolását eredményezi, és sok energiát biztosít a megerőltető tevékenységhez. Az ételek időzítése szempontjából a legjobb, ha az aktív tengerészgyalogosok három-négy óránként étkeznek, hogy biztosítsák az energia folyamatos ellátását a test és a dolgozó izmok számára.