Étrend alacsony a metioninban

A metionin egy esszenciális aminosav, amelyre a szervezetnek kreatint kell termelnie, és elő kell segítenie a normális metabolizmust és növekedést. A szervezetnek naponta 800 mg és 1000 mg között kell lennie a normál egészség fenntartásához, mondja a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központja. 2011-től a metionin terápiás dózisa nem volt. Bár általában biztonságosnak tekintettek, a Journal of Nutritional Biochemistry 2007-es számában közzétett tanulmány megállapította, hogy a magas metionin étrend csökkent testtömeget és a nagy sűrűségű lipoproteineket csökkentette rágcsálókban.

Vegán étrend és metionin

Az alacsony táplálékkal rendelkező élelmiszerek, mint például a hüvelyesek, a szója és a diófélék vegán étrendje, valamint a megfelelő B-12 vitamin kiegészítés segítenek az élettartam meghosszabbításában a rágcsálók vizsgálati alanyaiban, a 2009-es “Medical Hipotézisek. “A vegán étrendhez való ragaszkodás gondoskodik a bab és a szójabevitel gondos szabályozásáról, miközben elegendő mennyiségű gyümölcsöt tartalmaz. Azonban az alacsony metionin diéta előnyeinek maximalizálása érdekében megfelelő gyakorlatokra van szükség. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy jobban megértsük az alacsony metionin-étrend hosszú távú hatásait az emberre.

Hosszabb élettartam

A metionin étkezési bevitelének egész életen át tartó csökkenése 0,86% -ról 0,17% -ra növelte a patkányok vizsgálati alanyainak élettartamát 30% -kal, a The Journal of Nutrition című 1993-as számában publikált tanulmány szerint. Ugyanakkor a tanulmány azt is megállapította, hogy az alacsony A metionin-diéta csökkentette a növekedést a megnövekedett táplálékfelvétel ellenére. A metioninnal alacsony élettartamra és növekedésre gyakorolt ​​hatásaival kapcsolatos további kutatások betekintést nyújtanak az emberre gyakorolt ​​hatásairól

Elkerülendő ételek

Kerülje az olyan ételeket, mint a tojás, a sajt, a tőkehal és a hínár, mert magas a metionin. A porított tojásfehérje kb. 3 g metionint tartalmaz minden 100 grammban, a DietAndFitnessToday weboldal megjegyzi. A sajt, a tőkehal és a tengeri moszat metionintartalma 1 g 100 grammnál. A metionin más táplálkozási forrásai közé tartoznak a magas fehérjetartalmú élelmiszerek, mint a baromfi, a vörös hús és a tejtermékek, a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központja megjegyzi.

Nagy sűrűségű lipoprotein és homociszteinszint

A “Journal of Nutrition Biochemistry” 2007-es számában közzétett tanulmány megállapította, hogy a metioninnal kezelt diéták egéi meghaladják testtömegük 20 százalékát, de az alacsonyabb sűrűségű lipoprotein vagy a HDL szintje is alacsonyabb az egerekhez képest Alacsony metionin diétán. A vizsgálat az egereknek alacsony folsavatartalmú diétát táplált és ivóvízzel metioninnal vagy foláttal egészített ki hét hétig. Az eredmények azt mutatták, hogy az éhomi homociszteinszintek magasabbak voltak az egereknél, amelyek alacsony folsavat fogyasztottak, de magas metioninnal rendelkeztek, mint a magas folsavat és a nagy metionin diétát. Ez azt sugallja, hogy a fólia valahogy képes ellensúlyozni a metionin homociszteinszintre gyakorolt ​​hatását. A homocisztein egy olyan aminosav, amelynél magasabb a kockázata a szívroham és a stroke kockázatának. Több kutatásra van szükség annak meghatározására, hogy az alacsony metionin-étrend hogyan befolyásolja a HDL-et és a homociszteinszintet az emberekben.