Folyékony táplálék és súlygyarapodás

Nem mindenki a folyékony diétán akar fogyni. Ha csak szájsebészeti beavatkozást végeztek, a folyékony diétát nehézség nélkül rágni vagy nyelni kell, vagy inkább könnyedén inni kell az ételt, mintsem megenni, nehéz lehet, hogy elegendő kalóriát kapjon a súly megtartásához. Lehet, hogy szüksége van egy nagy kalóriájú folyékony étrendre, hogy segítsen a súly megszerzésében.

Elég kalóriát kap

A súly megszerzése érdekében több kalóriát kell enni, mint éget. A fogyáshoz szükséges kalóriák száma a jelenlegi bevitelétől, korától, nemétől, testtömegétől és aktivitási szintjétől függ. Az étkezés követése kalória kiindulópontot adhat. Általában a nőknek 1600 kalóriára van szükségük napi 2400 kalóriára, hogy megőrizzék súlyukat, és a férfiaknak naponta 3000 kalóriára van szükségük, és napi 3000 kalóriára van szükségük. Napi 250-500 kalóriát adva, amit most eszel, támogasson egy 1/2 fontot és 1 font heti súlygyarapodást.

Magas kalóriájú folyadékok

Kezdje az alapvető, magas kalóriatartalmú italokkal, mint például a teljes tej, a teljes zsírtartalmú szójatej, a gyümölcslé, a táplálékrázás, a milkshakes és a smoothies. A Virginian Egyetem Digitális Egészségügyi Központja szerint bármilyen étel is keverhető folyadékká. Például felveheti a húst a zöldségekkel és a húslevesekkel, hogy megkóstolhasson egy szeszesitalos italt, vagy keverje össze a zablisztet teljes tejjel és gyümölcsökkel reggelire. Az ételek összekeverésének kulcsa az, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot használjon a megfelelő konzisztencia eléréséhez. Ha az Ön kevert ételeinek darabjai vannak, akkor az ivás előtt töröld a keveréket.

Tippek a súlygyarapodásra

Célja, hogy naponta 6-8 kis ételt fogyasszon. Növelje a kalóriákat a tejben és a tejfogyasztást a nem zsíros, szárított tejporral, amely 110 kalóriát tartalmaz 1/4-csésze adagonként. A sima mogyoróvaj vagy az avokádó jó kalóriatartalmú gyümölcsök a gyümölcshúsban. Adjunk hozzá olajat az ízletes keverékekhez extra kalóriákhoz, minden teáskanál 40 kalóriát tartalmaz. Ha nem rendelkezik keverővel, akkor savanyú folyékony ételeket készíthet tejet, levest vagy gyümölcslevet hígított, feszes bébiételekkel.

A Liquid menü

Kezdje a napot egy egészséges tejjel vagy teljes zsírtartalmú szójatejből és mogyoróvajból készült banán- és epercsíkkal. A következő étkezéskor próbálja meg keverni a búzakrém almalevarral és elegendő tejzel. Az ebédnél a csirke puha főtt tésztával, sárgarépával és húslevesével kiegészített olajjal nagy kalóriatartalmú lehet. A következő étkezéskor egy táplálékkiegészítőt és egy kedvelt fagylaltkamrát használva készítsen milkshake-t, add hozzá a nem zsíros aszalt tejport kalóriatartalomhoz. A vacsorán krumplival, mártással és húslevestel kevert, finomra vágott húst is kaphat. Finomítsa a napot egy másik tápanyagban gazdag, nagy kalóriatartalmú, kiviben, banánban, avokádóban és gyümölcslében készült süteményt.