Gimnasztikai képzés az izomterhelésre

Az erőteljes állóképességi edzés, a maximális edzéssel ellentétben, hosszabb ideig emeli a könnyebb súlyokat. Mivel a gimnasztika olyan gyakorlatok, amelyek csak a testtömegüket használják ellenállásként, tökéletes gyakorlatok az izomterheléshez. Ha izomtűrő edzést végez, mindegyik készletet vége előtt teljesen lemerült. Hagyjon néhány percet az izmok között, hogy teljesen felépüljön.

Az izomsűrűség meghatározása

Az izommatosodás az izmok azon képessége, hogy ismételten ellenezik az idővel szembeni ellenállást. Az izomviszonyok kiképzése általában egy könnyű súly felemelését jelenti, amíg el nem éri az idő célját (egy perc vagy több) vagy egy megcélzott ismétlődő számot (több mint 20). A sportolók izomállósága határozza meg, hogy a teste milyen gyorsan gyűrűzik a nagy intenzitású erőkifejtések során, például pályamenti és sprintversenyeken, kerékpáron vagy röplabda rallyon. Ha egy gyakorlat (mint például a pull-up) túlságosan kihívást jelent, és nem tehet többet, mint 15 ismétlést, akkor ez a gyakorlat erőteljesen erősíti az izmosság helyett. Miután kifejlesztette az erejét, hogy sok ismétlést végezzen egymás után, az edzés izomterjedéssé válik. A sportolóknak erőt kell kifejleszteniük az izmos állóképesség előtt.

Gyógytestgyakorlatok

Ha testnevelési osztályokat vettél az iskolába, akkor valószínűleg már ismeri a sok erősítő gimnasztikai gyakorlatot, mint pl. A push-up, a pull-up, a burpees, a squat, a lunges és a crunches. Ezek mind olyan gyakorlatok, amelyek izmait fejlesztik, csak a test súlyát, mint ellenállást. A kardiovaszkuláris testmozgással kapcsolatos testtömeg-gyakorlatok, mint például az ugrócsapágyak, az ugrókötél és a kocogás a helyükön, izomállóságot is eredményeznek.

Teljesítmény előny

Az izomterhelésnek köszönhetően az edzésen végzett harcművészet gyakorlatilag minden sportban javíthatja a teljesítményt. A gyors tempójú teljesítményalapú sportokban, mint például a harcművészetekben vagy a teniszben, javult az izomviszony, ami azt jelenti, hogy az utolsó rúgás vagy swing ugyanolyan erős, mint az első. Olyan sportokban, mint a síelés vagy a gyors korcsolyázás, ahol a sportolók izomzata a verseny vége előtt elkezd égetni, a hosszú guggolás vagy tüdõkészletek növelik a tejsav toleranciát, így a versenyzõ izmainak a tejsav felhalmozódása nem lesz zselé a vége elõtt. a verseny.

Kardiovaszkuláris előnyök

Még olyan sportok is, mint a maratonok, amelyek soha nem igényelnek maximális teljesítményt vagy jelentős tejsav felhalmozódást, előnyös lehet a gimnasztikai képzésben. Az izomterhelés növeli a kapillárisok sűrűségét, amelyek véráramot adnak az izmoknak, javítva az oxigén és egyéb tápanyagok leadását. Az alsó testgyakorlatok, mint a guggolás és a borjú emelése, javítják a véráramlást a marathoner futóizmájához, lehetővé téve a gyorsabb futást ugyanazon érzékelt erőfeszítéssel. A robbanásveszélyes testtömeg-gyakorlatok szintén javítják a futók erősségét, és minden lépéssel elindítják.

Neuromuszkuláris előnyök

A kaliszthenika javítja az izom gazdaságát (az izom egy adott erőfeszítéssel elvégezhető munkájának mennyisége), javítva az agy kommunikációját az izmokkal. A gyakorlatok erősítése (a fejlett mozgások alacsonyabb ismétlése, mint a burputások) olyan idegeket tanítanak, amelyek gyorsabban szabályozzák az izmokat, hogy több izomrostot vegyenek fel a munkaért és összehangolják a különböző izmok mozgását. Mindezek a tényezők javítják a gazdaságot, erősebbé és pontosabbá teszik a mozgásokat.