Hasmenés és szédülés magnézium túladagolással

A magnézium számos ételben, például diófélékben, babokban és gabonákban, valamint multivitaminokból áll, amelyek ásványi anyagokat tartalmaznak. Az alacsony magnéziumtartalmú vagy bizonyos egészségi állapotú emberek a magnézium-kiegészítők előnyeit élvezik. Kereskedelmi magnéziumkészítmények is rendelkezésre állnak antidecidként és hashajtóként. Elég magnézium fogyasztása túladagoláshoz veszélyes lehet. A magnézium felvétele előtt kérjen tanácsot egy szakképzett egészségügyi szolgáltatótól.

Magnézium előnyei

A magnézium elengedhetetlen a csont növekedéséhez és fenntartásához, valamint az ideg- és izomfunkcióhoz. A magnézium elégséges bevitele az étrendben olyan betegek számára hasznos, akiknek magas a koleszterinszintje, csontritkulásuk, anginájuk és premenstruációs szindrómuk. Azonban a nagy mennyiségű magnézium fogyasztása kiegészítőkben, hashajtóban vagy savkötő szerekben súlyos mellékhatásokat okozhat.

Mellékhatások

A magnézium-kiegészítők általában nem okoznak mellékhatásokat, de nem szükséges a magnézium túladagolása a hasmenés kialakulásához. Ez a magnézium egyik gyakori mellékhatása, valamint a gyomorpanaszok. Egyes emberek hányingert és hányást is tapasztalnak, ha extra magnéziumot szednek.

Magnézium-túladagolás

A magnézium túladagolása a hasmenés, a gyomorhurut és az émelygés gyakoribb mellékhatásait okozhatja, valamint más, azonnali orvosi ellátást igénylő hatásokat is. Ha magnézium-kiegészítőket szed, szédülést, szélsőséges álmosságot, ájulást, öblítést, nehézlégzést, zavarodottságot vagy homályos látást vagy kettős látást eredményez, azonnal hívja orvosát. Ezek a tünetek súlyos elektrolit-egyensúlyhiány, kórosan alacsony vérnyomás, vagy lassú vagy szabálytalan pulzusszám jelei lehetnek. Izombénuláshoz vagy kómához vezethetnek, és végzetesek is lehetnek.

Ellenjavallatok

Ha Ön terhes, és a kalciumcsatorna-blokkoló vérnyomás gyógyszert szed, a magnézium-kiegészítés növelheti a mellékhatások, például szédülés, folyadékretenció és hányinger kockázatát. A magnéziumot antibiotikumokkal vagy biszfoszfátokkal kezelve ugyanakkor csökkentheti a gyógyszerek felszívódását, így kevésbé hatékonyak. A vese diszfunkció magnéziumot tartalmazhat a szervezetben, ha magnézium-kiegészítőket vagy emésztési segédanyagot tartalmaz magnéziumtartalommal. Ez túladagoláshoz vezethet. Néhány diuretikumnak is van ilyen hatása. Kérjen tanácsot orvosától, mielőtt magnézium-kiegészítők, savkötő szerek vagy hashajtó szerek alkalmazását javasolja, ha bármelyik ilyen helyzet leírja Önt.

A toleráns felső beviteli szint a magnézium-kiegészítők esetében napi 350 milligramm az idősebbeknél 9 év felett, a Dietary Supplements Hivatal szerint. Az iroda beszámol arról, hogy az orvosok nagyobb adagokat ajánlhatnak speciális orvosi problémák kezelésére. A legmagasabb gyógyszerkészítmény napi 1 830 milligramm migrénes fejfájás esetén, három részletben, legfeljebb három hónapig magnézium-citrát formájában. Beszéljen orvosával, mielőtt a magnézium adagját magasabbra emeli, mint a felső beviteli szintet.

Adagolás