Mályva a perioral dermatitishez

A perioralis dermatitis olyan bőrbetegség, amely a felnőtt nőket érinti. A hagyományos kezelés az antibiotikumokra, például a tetraciklinre koncentrál, és néha kortikoszteroidokat is alkalmaznak. Az antibiotikumokhoz és a kortikoszteroidokhoz hasonlóan a kalendula gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segíthetnek a perioralis bőrgyulladásban szenvedő egyéneknek. Azonban ez a növény nem kutatott, mint a hagyományos gyógyszerek, és azt orvosi felügyelet mellett kell használni.

Perioralis dermatitis

A perioral dermatitis legfontosabb elváltozásai a bőr gyulladása, vörösöblítés, hólyagok és enyhe peeling, ami utánozza más bőrproblémákat, például akne vagy rosacea. Esetenként enyhe viszketés és égő érzés van az érintett területeken. A pattanásoktól eltérően nincs fekete vagy fehér fej. A perioralis bőrgyulladás pontos oka ismeretlen az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint, habár azt feltételezték, hogy rosacea vagy seborrheás dermatitisz lehet. A gyógyszerek mellett az orvos javasolhatja a nedvesítőszereket és a napvédõket is, és javasoljuk, hogy elkerüljék a fogkrém fluoridot vagy bizonyos olyan anyagokat, amelyek a fogkő ellen harcolnak.

Kéri körömvirág

Asa Hershoff, az ND és a “Gyógynövényes jogorvoslat: Gyors és egyszerű útmutató a gyakori rendellenességek és gyógynövény-gyógyszerek” társszerzője szerint a gyöngyöket hagyományosan számos gyulladásos bőrbetegségben használják. A kalendula csökkenti a gyulladást, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és jól tolerálható. Emellett elősegíti a gyógyulást, előidézi a bőrt, megelőzi a hegesedést és csökkenti a viszketést. A kalendula segíthet emésztési tünetek, lábszárfekélyek, aranyér, hasnyálmirigy, sebek és izomgörcsök javításában is, bár az Országos Egészségügyi Intézmények azt sugallják, hogy nincs elegendő bizonyíték Az ilyen állapotok kezelésére a kalendula hatékonysága miatt.

Kutatás

Nincs olyan klinikai kutatás, amely felmérte a periódális bőrgyulladás méhcsaládjainak előnyeit, azonban a dermatitisz egyéb formáival kapcsolatban kevés tanulmány létezik. P.Pommier és munkatársai által végzett, a “Journal of Clinical Oncology” 2004. áprilisi számában közzétett tanulmány szerint a “calendula” nagyon hatékony a dermatitis formájának megelőzésére, amely mellrákos műtétet követő besugárzással jár együtt. A “Skin Pharmacology and Physiology” című 2005. augusztusi számában publikált tanulmány a kontaktlencse-dermatitis egyik formáját értékelte a málnacsövek és a rozmaringok hatásosságával kapcsolatban, és megállapította, hogy a két gyógynövény krémkészítményének védő hatása van Irritatív kontakt dermatitisz egy formája.

Biztonság

A Drugs.com szerint nincsenek ismert interakciók a napraforgó és a gyógyszerek között. A kalendula allergiás reakciókat okozhat az érzékeny egyénekben, és egy esetet az anafilaxia dokumentáltak. Összességében ez a kiegészítés jól toleráltnak és alacsony toxicitási potenciállal bír.

szempontok

A kalendula nem helyettesíti a hagyományos kezelést, de gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságai miatt csökkentheti a perioral dermatitis tüneteit. Kérjen szakképzett szakembert, hogy megtudja az optimális adagot és a lehetséges mellékhatásokat.