Meg kell főzni a zabpehelyet, mielőtt egy smoothie-hoz adná hozzá?

A zabpehely remek módja a nap kezdetének. De egy tál forró zabkása nem az egyetlen módja annak, hogy élvezhesse ezt a nagyon tápláló gabonát reggelire. Ez egy finom keveréket is tartalmaz a reggeli sminkhez. Nem kell sütni a zabpehelyet, mielőtt simábbé tenné, de megteheti. A nyers zabpehely sokkal kényelmesebb választás, mivel az előkészítés további lépést tesz lehetővé. Vannak, akik inkább a tejszínes textúrájú főtt zabpehelyet biztosítják.

Nyers

Két lehetősége van arra, hogy nyers zabpehelyet hozzáadjunk a smoothie-hoz. A nyers zabpehelyet a keverőben lévő porhoz keverjük, mielőtt a többi összetevőt hozzáadjuk a legszilárdabb textúrához. Azonban sok recept, amely a nyers zablisztet igényli, egyszerűen egyszerre kevered össze mindent – a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás. A “River Cottage Everyday” szakácskönyv ezt a “smoothie” stílust jelenti “thickie” -ként.

Főtt

Ha úgy döntesz, hogy főzött zabpehelyet használsz a reggelizett sörtében, akkor előtte kell főzni a zabpehelyet az előző este. Így a zabpehely használat előtt teljesen lehűlhet. Ha nem tervezett előre, adj hozzá extra jeget a smink keverékhez, hogy segítsen megfázni a frissen főtt zablalt.

Időzítés

Add hozzá a zabpehelyet egy smoothie-hoz, ha táplálékkiegészítésre vágyik. A zabpehely is jó sűrítő, ha jobban szereted a smoothieidet extra testtel. A zabpehely különösen hasznos a vegán simaízületek kialakításakor. Végül vegyük fontolóra a simait, mint egy másik módját a maradék zabpehely használatára.

Táplálás

Egy csésze zabliszt biztosít a napi szál igényeinek 32 százaléka, valamint a napi tiamin 39 százaléka, a napi vas 19 százaléka és a napi cinkének 17 százaléka. Jó forrás a magnézium, a foszfor, a réz és más B-vitaminok számára.