Nem eszik a moong dal csökkenti a hasi zsírt?

A Moong dal, egy remek indiai étel, melyet a mangalevelek készítenek, lehet egy fogyókúrás tápláló rész, ha egészséges összetevőkből készül. A Mung babok szálat és fehérjét, két érlelő tápanyagot táplálnak, amelyek segítenek az éhség szabályozásában, így csökkenthetik a kalóriabevitelüket ahhoz, hogy elveszítsék az összes testzsírt, amelyek közül néhány a hasi területről származik. A Dal receptek olyan gazdag fűszereket is felszolgálnak, amelyek potenciálisan súlycsökkentő hatásúak lehetnek, ha az ésszerű étrendet és rendszeres testmozgást kombinálják.

Mindent a Moong Dalról

A mung babon kívül a moong dal is tartalmazhat hagymát, fokhagymát, paradicsomot, állományt és számos fűszert, mint például a kömény, a kurkuma, a jalapenos, a gyömbér, a kardamom, a koriander és a fekete bors. Maguk a mung babok rostban és fehérjében, valamint más alapvető tápanyagokban, köztük káliumban, vasban, foszforban és B-vitaminokban magasak. A fél csésze főtt zöldbab 106 kalóriát biztosít. Ezt a mennyiséget nem fogja megnövelni a legtöbb tipikus moong dal recept összetevője, kivéve a ghee-t, a tisztított vajat vagy az olajat. Fél teáskanál olívaolaj 60 kalóriát biztosít.

A hasi zsír alapjai

A hasi zsír vágása nem érhető el egy adott táplálkozással. Az egyetlen módja annak, hogy elveszítsük a hasi zsírt, hogy elveszítjük az összes testzsírt kalóriahiány létrehozásával. Kalória hiányában a szervezet több kalóriát éget el, mint egy nap alatt. Ha ez megtörténik, teste elkezdi használni a zsírt – melyek közül néhány származik a középső részedből – az energiához. A zsír tárolása és az, hogy milyen gyorsan elveszíted bizonyos területekről, részben a genetika határozza meg, de az étrend és más életstílus tényezők nagy szerepet játszanak.

Fehérje és rost

Egy fél csésze mung bab 7 gramm fehérjét és 8 gramm szálat kínál. Ha más zöldségeket is felvesznek a receptbe, például a hagymát és a paradicsomot, növelni fogják a szálösszeget. Egy 2012 februárjában közzétett “Elhízás” című tanulmányban a kutatók azt találták, hogy öt év alatt az oldódó rostok bevitele, amelyekből a mung babok gazdag forrásokból származnak, fordítottan kapcsolódtak a hasi zsírgyarapodáshoz. Egy másik, az “Obesity” című tanulmány 2013 júliusában ugyanez igaz a fehérjére. A túlsúlyos egyének, akik több fehérjét fogyasztottak, több testzsírt és hasi zsírt vesztettek el, mint azok, akik kevesebb kalóriát fogyasztottak a kalóriahiány időszakában. Ez a tanulmány az étkezési gyakoriságra is rámutatott, és arra a következtetésre jutott, hogy a magasabb fehérje étkezés, mint például a moong dal, gyakrabban segítheti az embereket több hasi zsír elvesztésében, mint a hagyományos, három napi étkezés.

Fűszerek és hasi zsírvesztés

Amellett, hogy mélységélményt ad hozzá a moong dal-tányédhoz, az általa tartalmazott fűszerek segíthetnek a fogyásnak. A curcumin, a kurkumán hatóanyag, elnyomja az elhízásban szerepet játszó gyulladást, mondja a 2010 augusztusában közzétett, a “Nutrition Nutrition” című publikáció. A kapszaicin, a forró paprika hatóanyaga, például a chili paprika és a jalapenos A 2013-ban “PLOS One” -on publikált tanulmány szerint a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy kalóriahiány esetén 2,56 mg kapszaicint minden étkezéskor – 1 gramm mennyiségű chili-paprika mennyiségben Kicsit kevesebb, mint 1/2 teáskanál – elősegíti a zsír oxidációját.