Őszibarack szénhidrátok?

Az őszibarack kiváló vitamin- és rostforrás, és alacsony a kalória, Angela Ruhlen, MFCS cikk szerint. Egy kis barack 30-40 kalóriát tartalmaz. A szénhidrátok kulcsfontosságúak a kiegyensúlyozott étrendben. Az Ön által naponta fogyasztott szénhidrátok számának ellenőrzése hatékony módja annak, hogy nyomon kövesse a bevitelt és kezelje a súlyát.

Néhány ember szénhidráttal kapcsolódik az egészségtelen ételekhez. Ez félrevezető. A szervezet szénhidrogéneket használ fel energiára, és szüksége van rájuk. Nem minden szénhidrát alkalmas az Ön számára. Például a cukorka egyszerű szénhidrátot vagy cukrot kínál. A feldolgozott cukor nem a legjobb választás egy snack számára. Az őszibarack számos természetes eredetű szénhidrátot kínál. Ez, valamint az alacsony kalóriatartalmú, hogy egy barack tápláló snack étel.

Ha lehetséges, a friss mindig jobb. A konzerv gyümölcsök hozzáadhatnak cukrot. Ez azt jelenti, hogy több kalória és feldolgozott szénhidrát lesz. Friss nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg kell enni a gyümölcsöt. Friss őszibarackot tartalmazhat ételeket és snackeket. Például az őszibarack hozzáadásával a joghurt természetes módon édesíti. Ha ki kell választania a szárított vagy konzerves őszibarackot, keressen olyan termékeket, amelyek nem tartalmaznak szirupot vagy szacharózt.

Az asztali cukor szacharózból áll. Az őszibarackban és az összes gyümölcsben található szénhidrátok fruktózok. A feldolgozott élelmiszerek megtekintésekor olvassa el a címkéket. Válasszon gyümölcscukrot tartalmazó élelmiszereket, ha lehetséges, a kevésbé egészséges szacharóz felett. Ha a konzerv gyümölcsös szeleteket vásárol, figyelmen kívül hagyja azokat a termékeket, amelyek címkéjén további szacharóz van. A gyártók ezt megteszik, hogy termékeiket édesebbé tegyék, de csökkenti a gyümölcs táplálkozási minőségét.

A Mayo Klinika azt ajánlja, hogy az Ön étrendje 45-65% szénhidrátot tartalmazzon. Ez azt jelenti, hogy ha kalóriát számít, a napi limit legfeljebb 65 százaléka szénhidrát lehet. Az őszibarack része lehet ennek a tervnek. Az őszibarackra azonban több van, mint a szénhidrátok. Az étrendi rostokat és a C-vitamint is biztosítják. A Centers for Disease Control és Prevention (CDC), amely azt sugallja, hogy mindenkinek 14 g rostot kell kapnia minden 1000 napi kalóriaért. Az őszibarack szálasanyaga a bőrükön van. A közepes barack körülbelül 2 gramm szálat biztosít az Arkansas Egyetem szerint. A friss barackban lévő egyéb alapvető tápanyagok közé tartozik a kálium, az A-vitamin és a niacin.

Milyen szénhidrátok?

Konzerv vagy friss

Szacharóz vs. Fruktóz

Hány szénhidrát kell egy nap?