Sült sajt vágya a terhesség alatt

A legtöbb nő a terhesség alatt bizonyos ételek iránti élvezetet érez. Élelmiszer cravings valószínűleg okozta a hormonális változások a szervezet átmegy, amíg terhes. Attól függően, hogy hogyan készítse el, egy grillezett sajtos szendvics lehet tápláló étel, amit biztonságosan enni rendszeresen. Az ízlésen kívül olyan egészséges dózist kapsz, amelyre bizonyos tápanyagok szükségesek az egészséges terhesség támogatásához.

Terhességi cravings

Az élelmezési vágyakozás egy bizonyos élelmiszernek való hirtelen vágy, gyakran szokatlan étel. A terhességi hormonok szerepet játszhatnak abban, hogy milyen ételeket kívánnak. A What Expect, a népszerű szülőirodalmi könyvsorozaton alapuló webhely, amely ugyanazt a nevet viseli, azt állítja, hogy bizonyos ételeket is vágynak, mert teste tudja, mi kell egészséges baba nővé válni. Nincs tudományos bizonyíték arra utal, hogy a tested vágyik rá, amire szüksége van, de a BabyCenter jelentései. Ha szeretne egészséges ételeket, például gyümölcsöt vagy teljes kiőrlésű gabonát, akkor szabadon engedheti be őket, mert táplálóak. Ha szeretsz fánkot vagy édességet, akkor korlátozzod, hogy mennyit eszel, mivel nem táplálkoznak.

Grillezett sajt

A roston sült sajtos szendvics lehet egészséges terhességi vágy, attól függően, hogyan készítse el. A sajt jó kalciumforrás, amelyet a meg nem született csecsemőnek támogatnia kell egészséges növekedését és csontjainak és fogainak fejlődését. A megerősített kenyér vasat biztosít, ami növeli a vérmennyiségét, és megakadályozza az alacsony születési súlyt és a koraszülést. A szendvics is ellát Önt a fehérjékkel, egy olyan tápanyaggal, amely az aminosavak megfelelő termelését ösztönzi. A grillezett sajtos szendvics nagy mennyiségű zsírt tartalmazhat, ha vajat és teljes zsírtartalmú sajtot használ. Míg egyes zsírok egészségesek, a vaj és a sajt telített zsírt tartalmaz, ami növelheti a koleszterin szintjét. Ehelyett inkább olyan élelmiszerek, mint az olívaolaj, a zsíros halak és az avokádók telítetlen zsírokra összpontosítanak. A telítetlen zsírok támogatják a saját egészségét, és támogatják a megtermett magzat növekedését is.

tippek

Tegye a grillezett sajtot a leginkább tápláló összetevőkkel, így gyakrabban adhatja a sóvárgásodat. Használjon teljes kiőrlésű kenyeret, amelyet gyakran erősítenek vasalommal. A teljes kiőrlésű kenyér rostot és B-1 vitamint is tartalmaz, amely segít szabályozni a baba idegrendszerét. Használjon alacsony zsírtartalmú sajtot, hogy egészséges kalcium-dózist kapjon a telített zsírral nem rendelkező rendes sajt nélkül. Menj könnyedén a vajra, amit a szendvicset grillezhetsz, vagy átkapcsolhatsz a főzésre. Ez csökkenti a szendvics telített zsírtartalmát is. Adjunk szeletelt paradicsomot, piros borsszalagot vagy hagymát, hogy hozzáadjuk a C-vitamint a szendvicshez. A réteges spenót leveszi a szendvicset egy egészséges vas-adagra, mint egy másik módja a táplálkozás növelésének.

szempontok

Válasszon kemény sajtokat, például sajtdarabot vagy mozzarellát sült sajtos szendvicséhez. A legtöbb lágy sajt nem biztonságos a terhesség alatt, mert tartalmazhat listeria, veszélyes baktériumok, amelyek magatartást okozhatnak. A lágy sajtok, mint a feta, a brie és a queso fresco, gyakran nem pasztőrözöttek, ami a listeria megöli. Tartalmazzon különböző egyéb ételeket a terhességi étrendben. Bár a sült sajtos szendvicsek az egészséges étrend részét képezhetik, akkor a legfontosabb tápanyagokat is kimaradhat, ha nem iszol sok gyümölcsöt, zöldséget és sovány húsot.