Sziklák és diéták

Bármely élelmiszerbolt vagy gyógyszertár egészségügyi élelmiszer-folyosójának megismerése: Az érzékeit az élénk csomagolású, vonzóan elnevezett “energiasávok” támadják. A versenytársak közé tartozik a Clif Bar, Inc. nevű cég – családi vállalkozás, melyet sportosok és aktív személyek számára tápláló bárok gyártására alapítottak. Miközben a Clif Bar, Inc. által forgalmazott élelmiszerek olyan gyors és viszonylag egészséges táplálékkal rendelkeznek, amely egy forgalmas nap folyamán nem képes versenyezni a feldolgozatlan élelmiszerek, például a friss gyümölcsök és zöldségek természetes táplálékával.

1986-ban Gary Erikson, a Clif Bar vezérigazgatója egy napos, 175 mérföldes kerékpárútra utazott egy barátjával. Energetikus sávokat hoztak magukkal az utazás számára, de meglepőnek és elégedetlennek találtak. Gary rájött az úgynevezett “epiphany ride”, hogy használhassa a sütési élményt, hogy azt, amit remélte, jobb termék lesz. 1992-ben Gary bemutatta első energiacsapját. Azóta a Clif Bar, Inc. számos sor energiasávot gyártott, köztük a Mojo bár, amely édes és sós ízeket elegyít. A Clif Bars nem kerül forgalomba étrendként. A cég állítása szerint a mérnökök olyan rudakat terveznek, amelyek a sportolók számára fenntartható energiát biztosítanak.

A cég szerint a Clif bár természetes eredetű, szerves összetevőkből készül, beleértve a valódi gyümölcsöket, a zabot és a dióféléket. A Cliff Bar összetevők peszticidmentesek, és a rudak nem tartalmaznak géntechnológiával módosított vagy bioinformatikus összetevőket. A Clif Bars kompatibilis a vegán és kóser diétákkal, és néhány bár általánosan allergénektől mentes. Az eredeti Cliff bár 200 és 300 kalóriát, 4-5 gramm étkezési rostot és mintegy 10 gramm fehérjét tartalmaz. Azonban a rudak is tartalmaznak jelentős mennyiségű cukrot formái barna rizs szirup és cukornád.

A Cliff bár cég által gyártott energiasávok egy aktív életmód részét képezhetik. Bár a rudak valószínűleg nem eredményeznek valódi energiát, a szénhidrátok, amelyek sok ilyen rúdban találhatók, megőrzik a vércukorszintet a megerőltető edzés után. Az edzés utáni megfelelő ételeket egyaránt tartalmazzák friss gyümölcsök, pohár tejes, joghurt vagy egy egész szelet kenyér mogyoróvajjal.

Az élelmiszer-és gyógyszerigazgatás szerint, amely felelős a reklámozás igazgatásáért a reklámokban, az “energia” táplálék olyan, amely kalóriát tartalmaz. Bár úgy gondolhatja, hogy egy olyan energia-bár, mint a Clif Bar Inc. által gyártott termékek, extra hosszú lökést ad az Ön számára, az igazság az, hogy olyan energiát tartalmaznak, mint bármely más ugyanolyan kalóriatartalmú termék. Tehát energiacsíkok érdemesek árjegyzéküket? A rövid válasz az, hogy az energiasávok nem feltétlenül szükségesek az Ön étrendjének, és nem fognak előnyhöz jutni a testsúlycsökkentés vagy a fitnesz erőfeszítésében. Azonban egészséges alternatívát kínálnak a fácánoknak a szünetben a munkahelyén.

Elizabeth Applegate táplálkozási szakértő szerint, a Davis-i Kaliforniai Egyetemen a friss gyümölcsökben és zöldségekben, alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, sovány húsokban és egyéb feldolgozatlan termékekben gazdag, kiegyensúlyozott ételekre kell törekedni. Ha egy táplálékot kell elfogyaszkodnod, az energiasáv jobb, mint egy zacskó vagy egy csokoládé, de nem válhat rendszeres étrenddé.

Történelem

Táplálás

Diéta

Energia bárok

Szakértői Insight