Tevékenységek a gyerekeknek a kereszten haldokló jézusról

Jézus a kereszten haldoklik és felemelkedik a keresztény hit központi elemei. Pál apostol leírta az 1. Korinthusi 15 események legfontosabb eseménysorozatát, és kijelentette: “Ha nincs halál feltámadása, akkor sem Krisztus nem emelkedett fel, és ha Krisztus nem emelkedett fel, akkor prédikálásunk haszontalan, és így van A hited. ” Néha kihívást jelent a gyermekek – különösen a kisgyermekek – tanítása Jézus haláláról. Életkor-megfelelő tevékenységeket kell használnia a megértés megszilárdításához.

Pre-K

A nagyon fiatal gyerekek nem teljesen értik a haldokló fogalmát. Amikor megmagyarázod Jézusnak a kereszten haldoklását egy olyan gyermekre, aki még nem érte el az olvasási korszakot, a Jézus szerető természetére és tökéletes életére összpontosítson. Ségy gyermekeit néhány általa végzett csodával és néhány közös bibliai történettel, hogy alaposabban magyarázza fel az alapokat, amikor a gyermeked egy kicsit idősebb lesz. Ha gyermeke tapasztalt egy szeretett ember vagy akár egy állat halálát, akkor helyénvaló lehet röviden magyarázni a mennyet, mint egy helyet, ahol megy, amikor meghalsz, mert Jézus meghal a kereszten. A színező tevékenységek hasznosak lehetnek ezeknél az eseményeknél, de ha egy színező lapot használunk Jézussal a kereszten, akkor lehetünk többek, mint a kisgyermekeknek. Vegye fontolóra, hogy gyermeke rajta a mennyei képeket családtagjaival vagy háziállataival. Keresse meg a “connect-the-dot” képeket, amelyek a keresztre feszítés helyett ábrázolják a Jézus csodatörténeteit. Hozd a gyermekeidet az udvarodból származó jégpattogásokból vagy gallyakból. Énekeljetek Jézus életéről és a kis gyermeke iránti szerelméről.

Grade School Kids

Grade-iskolás gyerekek tipikusan olvassák el a Bibliát az olvasási képességük szintjére irányítva. Irányítsd az osztályos gyermekedet Jézus halálának történetére a Bibliában, hogy olvassa el és kérdéseket tehet fel, mielőtt bármilyen tevékenységet végezne. Ha egyszer megértette a keresztre feszítést, segítsen neki egy tájkép-diorámát egy dobozban készíteni. Lehet, hogy rajzoljon rajta egy képet arról, hogy mit gondol, vagy a keresztre feszítés körülményeiről. Bár fontos, hogy támogassuk gyermeke megértését a keresztre feszítéssel a Jézus életének számos hagyományos történetével, győződjön meg róla, hogy alapos magyarázatot adtok erről a legfontosabb eseményről: A bűn elgondolását gondosan és korosztályban magyarázza meg gyermeke gyaloglásával A 10. parancsolaton keresztül, amint azt a 20-as Exodus is megjegyzi. Miután ezt megtette, magyarázd el, hogy mindenki bűn, beleértve magát is, és hogy mindenki, aki bűnt követel bocsánatot. Végezetül fejtse ki, hogy egy keresztény számára a megbocsátás megszerzésének módja az, hogy elforduljon a bűntől és a bizalomtól, hogy a kereszten haldokló Jézus lehetővé tette a bűnök bocsánatát. Az olyan kötési tevékenységek, mint a színes oldalak, szókeresések és kézművesek a 10 parancsolathoz segítenek a gyermekeknek megérteni, miért történt a keresztre feszítés és elmélyítené gyermekének a Biblia megértését.

Középiskola és idősebb

A középiskolás gyerekek érdekesebbek lehetnek, és mélyebb kérdéseket tehetnek fel, mint a fiatalabb gyermekek. Mint ilyen, hasznos lehet többet fedezni, ami körülveszi Jézus halálának eseményét a te tevékenységedben. Például, kérdezze középiskolai gyermeke, hogy jóslatok voltak, hogy Jézus eljött volna, hogy megmentse mi több száz évvel azelőtt, mint a 22. Zsoltárban. Gyermek írjon egy illusztrált újságcikket, amely megmagyarázza, hogy Jézus teljesítette ezt a jóslatot. Segíts a gyermekednek a keresztre feszítés körüli események drámai értelmezésében, amelyet barátaival vagy testvéreivel bemutathat a családjához vagy egyházához. A gyerekek is videokazettálhatják a drámát, és elküldhetik online az evangelizmust tanítani. Ha a gyermeke technikai hozzáértés, készítsen digitális bemutatót szoftverrel, például PowerPoint vagy Prezi segítségével, magyarázza meg az eseményt.

Gyöngy karkötő

Nagyon gyakori és hasznos tevékenység a keresztre feszítéshez vezető események, valamint az egész húsvéti történet megmagyarázására egy gyöngyös karkötő készítésével. Bár sok változata van ennek a vízi járműnek, általában olyan gyöngyszemről indul, amely szimbolizálja az Isten által az emberiséggel kötött szövetségeket. A következő gyöngy fehér lesz, jelképezi, hogyan teremtették az embert a bűntelenül. Ezután egy fekete gyöngy szimbolizálja az ember bukását, amikor az Édenkertben vétkezett. A vörös gyöngy a Jézus vérét ábrázolja a kereszten, és egy fekete gyöngy a halálát jelképezi. Egy zöld gyöngyszem azt jelképezi, hogy Krisztus felemelkedik a halálból, végső csomó végén, ami azt jelenti, hogy elfogadja a keresztény hiteket. Más gyöngyöket is felvehet más dolgok szimbolizálásához, de győződjön meg róla, hogy a bemutató központja a kereszten haldoklik, ami a keresztény történelem legfontosabb eseménye.