Tudom venni a valerian gyökér a lexapro?

A Lexapro szelektív szerotonin újrafelvétel-gátló, vagy SSRI, amelyet depresszió és szorongás kezelésére alkalmaznak. Annak ellenére, hogy az SSRI-k általában biztonságosak, veszélyes reakciókat okozhatnak egyes gyógynövényekkel együtt. A Lexapro és a valerian gyógyszeres interakcióról van szó, amely a Drugs.com szerint mérsékeltnek minősül. Ne használja ezt a kombinációt anélkül, hogy orvosával konzultálna.

Azonosítás

A Lexapro csak vény nélkül kapható, a kábítószer escitalopram márkaneve. Úgy működik, hogy blokkolja a szerotonin, agyi neurotranszmitter reupszorpcióját, amelyet általában visszavételnek neveznek. Az agyad szerotonin egyensúlyának megváltoztatása segít az agysejtjeinek, hogy kémiai üzeneteket kapjanak és fogadjanak, ami növeli a hangulatot. Valerian gyökér a leggyakrabban stressz, szorongás és álmatlanság kezelésére. Ezt a gyógynövény-gyógyszert a németországi E bizottság, az ország szabályozó testülete hagyja jóvá a gyógykezelésben, a szorongás által okozott nyugtalanság és álmatlanság kezelésében.

kockázatok

A Lexapro és a valerian együttes alkalmazása növeli a túlzott szedáció, álmosság vagy szédülés kockázatát. A kombináció fokozhatja a központi idegrendszer és a légzőrendszer depresszióját. Forduljon orvosához, mielőtt a Valerianot a Lexapro-val együtt szedik. Ha orvosa engedélyezi a kombinációt, akkor el kell kerülnie azokat a tevékenységeket, amelyek mentális éberséget és motoros koordinációt igényelnek addig, amíg nem tudják, hogy ez a kombináció milyen hatással van rád.

Orvosi megfigyelés

Még akkor is, ha orvosa el tudja ismerni a kombináció használatát, ellenőrizni kell. Értesítse egészségügyi szolgáltatóját, ha hosszantartó vagy túlzott központi idegrendszeri hatásokat tapasztal, amelyek zavarják a rendszeres, napi tevékenységeket. A Lexapro és a valerian hatásai különösen akkor jelentkezhetnek, ha időskorú vagy gyengélkedő, jegyzi fel a drugs.com.

szempontok

Kerülje az alkoholt, ha ezt a kombinációt használja. Az alkohol növelheti az álmosságot, ha szedik valerian, és növelheti a Lexapro mellékhatásait. Kerülje a monoamin-oxidáz inhibitorok vagy MAOI-k elkerülését is, és ne vegyen be a Lexapro-t 14 napon belül a MAIO használata után. Ne használja ugyanazt a citalopramot, egy másik SSRI-t. Az SSRI-k kombinálása kockázatot jelent a szerotonin szindrómára, amely potenciálisan végzetes állapotot jelent, amelyben a szerotonin szintje túl magas. Kerülje a többi gyógynövényt és kiegészítőket is, amelyek nyugtató tulajdonságokkal rendelkeznek, beleértve a szentjánoskenyér, SAMe, kava, ginseng, L-triptofán, goldenseal, melatonin és yerba mansa.

A Valeriannek mellékhatásai lehetnek: szabálytalan szívverés vagy más szívprobléma, fejfájás, ingerlékenység, táguló pupillák, nyugtalanság és hányinger. Az olyan antidepresszánsok, mint a Lexapro, növelhetik az öngyilkossági gondolkodás és viselkedés kockázatát. Az SSRI mellékhatások közé tartozhatnak a fejfájás, émelygés, nyugtalanság, merevedési zavarok, álmatlanság vagy álmosság és emésztőrendszeri problémák.

Mellékhatások