Túl sok ropogós ételt eszik, hogy szédül?

A nagyvállalatok évente több milliárd dollárt költenek a rozsdás ételek értékének előmozdítására. A cukrok, a keményítők, a telített zsírok és kalóriák, a rozsdás ételek fogyasztása teljes érzést kelthet – akár táplált és elégedett is -, de nem biztosítja a szervezetnek és az agynak a funkcióihoz szükséges táplálkozást. A rozsdás étkezési étrend könnyen okozhat szédülést, dezorientáltságot és fáradtságot. Ennek megakadályozása érdekében fontos megérteni, hogy az egészséges táplálék az Ön testéhez és az agyához tartozik-e, és milyen rozoga étel nem képes megtenni.

Junk Food, a test és az agy

A magasan feldolgozott rozsdás ételekben és édességekben lévő cukrok átmeneti energiát kelthetnek, de nem biztosítják a szervezetnek a belső funkcióihoz szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat. Ennek eredményeképpen ezek az ételek nem biztosítják az Ön számára aktív üzemanyagot. A rozsdás ételek miatt a szív nem hatékonyan működik, mivel elzárja a kardiovaszkuláris rendszert koleszterinnel és zsírokkal, ami megakadályozhatja, hogy a vér gyorsan eljusson az agyába – különösen akkor, ha szigorú gyakorlást végez. A vér az agy oxigénforrása, ha megfosztják tőle, akkor szédülni fog, és érezni is elájul.

Vashiány

Ha nem kap elég vasat az étrendjében, vérszegénységet szenvedhet. Az anémia tünetei szédülés és szédülés, csökkent étvágy, sápadt bőr és ingerlékenység. A táplálék hiánya különösen veszélyes a gyermekek számára, mert érzékenyebbé teszi az ólmot a véráramba ömlő ólom elnyelésére és ólommérgezés kialakulására.

Cukor és diabétesz

Az édességek és az üres szénhidrátok étrendje tükrözi a vércukorszintjét. Idővel a rozsdás étkezési étrend vezethet a cukorbetegséghez. A cukorbetegség tünetei lehetnek súlyos fáradtság és szédülés, gyakori vizelés és szokatlan fogyás. Ha egy állandó étkezési étkezés vezetett ahhoz, hogy ilyen rendszereket tapasztaljon, azonnal forduljon egészségügyi szakemberhez.

Egészséges

Mérsékelt mennyiségben a rozsdás étel nem tönkreteszi az egészségét. De ha szédülést vagy gyengeséget tapasztal, a szervezet azt mondhatja, hogy egészségesebb üzemanyagra van szüksége. Bemutathat több gyümölcsöt, zöldséget, dióféléket és teljes kiőrlésű gabonát a táplálékba, és mérsékelje a cukros vagy magasan feldolgozott ételeket. Ha a szédülés továbbra is fennáll, és ha ájult epizódokhoz vezet, azonnal forduljon orvoshoz.