Vannak olyan ételek, amelyek segítik az ízületi fájdalmat?

Az ízületi fájdalom általában gyulladással jár. Az over-the-counter gyógyszerek gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszereket tartalmaznak. Ha el szeretné kerülni a gyógyszereket, természetes módon segíthet enyhíteni az ízületei fájdalmát, beleértve az egészséges étrendet. Csakúgy, mint olyan ételek, amelyek ronthassák a gyulladást és fájdalmat okozhatnak, vannak más élelmiszerek és tápanyagok is, amelyek enyhítik.

Ízületi fájdalom

Az ízületi fájdalmat számos tényező okozhatja, mint például az ízületi gyulladás, a nyálkahártya-gyulladás, a köszvény, a tendinitis vagy a túlzott használat. Előfordulhat izomkárosodás vagy a környező porc degenerációja. Különböző típusú ízületi gyulladás alakulhat ki, amely ízületi fájdalmat és gyulladást okozhat. A reumás ízületi gyulladás olyan autoimmun rendellenesség, amely az ízületek merevségét és fájdalmát okozza, és az osteoarthritis a MedlinePlus szerint a csontosodás növekedését jelenti.

Anti-inflammatorikus tápanyagok

Az ízületi fájdalommal és gyulladással segítõ ételek olyan omega-3 zsírsavak, amelyek lazac-, tonhal-, dió- vagy olívaolajban találhatók. A fájdalom és gyulladás szempontjából előnyös egyéb élelmiszerek sötét, zöld leveles zöldségek, gyümölcsök és zöldségek, amelyek magas antioxidánsokban gazdag C és E vitaminnal rendelkeznek. Kiváló C-vitamin források közé tartozik a petrezselyem, a brokkoli, a narancs, az eper, a papaya, a karfiol és a káposzta. Az E-vitamin kiváló forrása a mustár zöld, napraforgómag, mandula és spenót.

A tápanyagok előnyei

Az Omega-3 zsírsavak segíthetnek a reumatoid arthritis tüneteinek kezelésében, beleértve az ízületi fájdalmat és a reggeli merevséget, a University of Maryland Medical Center szerint. Ez azonban nem lassítja a betegség progresszióját, vagy megakadályozza az ízületek károsodását. A C- és E-vitamin nagymértékben védi az antioxidánsoktól, amelyek segítenek megakadályozni a sejtkárosodást. A test összes része, beleértve az ízületeket is, oxigénre van szüksége, és az antioxidánsok az oxigéntartalmú molekulákat túlságosan reaktívak és a környező sejtszerkezeteket károsítják.

Elkerülendő ételek

Ahogy vannak olyan ételek, amelyek segítenek az ízületeinek gyulladásában és fájdalmában, vannak olyan élelmiszerek, amelyeket elkerülni kell annak érdekében, hogy a fájdalom és a gyulladás ne romolhasson. A gyulladáshoz kapcsolódó problémás élelmiszerek sültek, zsíros ételek, vörös hús, hidrogénezett olajok, kukoricaolaj, sáfrányolaj, szódavíz és gyümölcslevek magas a cukor. Más elkerülni kívánt élelmiszerek a finomított cukor, feldolgozott élelmiszerek és előrecsomagolt ételek. A gyulladást súlyosbító további élelmiszerek közé tartoznak a kukoricatermékek, glutén, tejtermékek, élesztő, tojás, burgonya, paradicsom és padlizsán.

szempontok

Néhány anyag felépül a szervezetben és mérgezővé válik. Ez gyulladást okozhat. Ezek az anyagok lehetnek alkoholok, vényköteles gyógyszerek, cigaretták vagy a ház körül használt tisztító spray-k. A nehézfémek, például a vas, az ólom és a higany súlyosbíthatja a gyulladást is.