Zeller lé és fejfájás

Fájdalom vagy kényelmetlenség a fejben vagy a fejbőrben gyakori állapot, amely gyakran stresszel, szorongással, sérüléssel vagy depresszióval kapcsolatos. Bizonyos fertőzések, az alvás vagy az élelmiszer hiánya, az alkohol, az utcai drogok és a túlzott munkavégzés néhány egyéb tényező, amelyek fejfájáshoz vezethetnek. Valójában a fejfájás többféle típusba sorolható, mint például a klaszter fejfájás, a sinus fejfájás, a migrén és a feszültség fejfájás, gyakoriságuk, területeik, súlyuk és okuk alapján. Az over-the-counter fájdalomcsillapítók segíthetnek az állapot kezelésében természetes gyógynövények és kiegészítők, például a zeller.

A zeller, vagy az Apium graveolens egy karcsú, magas növény, szegmentált levelekkel és kicsi, fehér virágokkal. A növény virágaiban megtalálható kicsi, barna és barnás magvak tartalmaznak illékonyolajokat, flavonoidokat és más vegyi vegyületeket, amelyek felelősek a biológiai aktivitásért. A zellertermék friss vagy szárított magvaként, tablettákként, kapszulákként, magolajokként, gyümölcsléként és kivonatokként kapható, és a keleti gyógyászatban különböző állapotok, például a köszvény és a reumatoid artritisz kezelésére alkalmazzák.

A zelleres magvakból előállított tinktúrák segítenek a fejfájások enyhítésében, amelyek egész nap tartanak, és növekednek az evés és a szabadban. Dr. Timothy Field Allen, a Materia Medica és a Homeopátiás Therapeutics című könyv szerzője. A szerző azt is javasolja, zeller mag tinktúrák kezelésére éles fejfájást a szem és a templom területén, hogy egész éjjel, és lüktető fáj a templomban. Paul Pitchford, a “Gyógyulás az egész élelmiszerekkel” című könyvében a citromlével kombinált zellerlé és a magas vérnyomás és a túlzott hő okozta fejfájások kezelésére ajánl. A zeller a lázadó fejfájás, a szemem és a fejfájás súlyosbító fejfájásainak enyhítését is lehetővé teszi, mondja Dr. William Boericke a Homeopátiás Materia Medica zsebkönyvében.

A zellertermékek biztonságosan használhatók az általános populációban, bár előfordulhatnak olyan allergiás reakciók, mint például kiütés és légszomj. A Maryland Orvostudományi Egyetem azonban figyelmezteti a terhes nőket ezeknek a kiegészítőknek a használatára, mivel méhvérzéshez, összehúzódásokhoz és vetéléshez vezethetnek. A gyógynövényt szintén el kell kerülni a veseelégtelenséggel küzdő egyéneknél. Zeller is zavarhat bizonyos vérhígító és vizelethajtó gyógyszereket.

Mindig beszéljen orvosával, mielőtt a zeller termékek felhasználásával megállapíthatja, hogy az Ön számára megfelelőek-e. Soha ne vegye a zeller magokat a kerti csomagból, mivel káros vegyi anyagokkal kezelik őket. Továbbá az Egyesült Államokban a gyógynövény-kiegészítők termelését az élelmiszer- és gyógyszertárak nem szabályozzák. Biztosítsa a termék biztonságosságát és tisztaságát a szedés előtt.

Zeller és kiegészítők

Link a zeller és a fejfájás között

Mellékhatások

óvintézkedések